maanantai 1. joulukuuta 2014

Valepalmikoidut prinsessasukat

 
 Malli: Valepalmikkosukat
Lanka: Novita Hile, valkoinen
Menekki: 2 kerää (=200g)
Koko: 39

Vaikka joulukuu käynnistyi juuri tänään ja joulun odotusta alkaa olla jo olla ovella, niin aina on hieman aikaa tehdä muutama tilaustyö. Ihana työkaverini pyysi itselleen sukkia Novita Hile-langasta. Toiveena oli perussukat, mutta sain myös aika vapaat kädet sukkien toteutukseen. Hmmm.. Perussukat on miulle aika laaja käsite ;) Koska työkaverini oli valinnut ihanaa blingbling-lankaa, niin mieleeni juolahti yksinkertaiset ja kauniit valepalmikot. Ne ovat myös helppo ja nopea neuloa.


Yhteen sukkaan upposi aika tarkalleen se yksi kerä, eikä hukkalankaa juurikaan jäänyt. Kantapää on tehty ristiin vahvitettuna: nättiä ja sopii hyvin prinsessateemaan ;) Kärki on tehty sädekavennuksella. Sukat on nelottu Novitan Isoveli -sukkaohjeen mukaan ja puikolla nro 5. Koska lanka ei ole varsinaista sukkalankaa, ei se välttämättä kestä samanlaista kulutusta kuin sukkiin tarkoitetut langat. Mutta katsotaan, miten käytössä ja vauhdissa kyseinen lanka kestää.

Koska jokaisessa meissä asuu pieni prinsessa..
Tai näin talvella jopa itse Lumikuningatar ;)

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kauniit villasukat! :) Voi, kun itsekin osaisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole vaikeat tehdä ja jos yhtään osaa villasukkaa tehdä, niin onnistuu nämäkin :) Hääräämön sivuilta löytyy aika hyvä kuvallinen ohje valepalmikkoon. Aikansa se voi ottaa, mutta suosittelen kokeilee ihan rohkeasti! Yksinkertaista, kaunista ja monikäyttöistä :) Tällä hetkellä valepalmikko on yks miun suosikkeja.

      Poista