tiistai 7. lokakuuta 2014

Junasukat

 
Lanka: Novita 7-veljestä luonnon valk. ja Sukkalanka harmaa
Kenelle: pienelle vauvalle

Moni varmaan tietää jo kuuluisien junasukkien tarinan? Useampien ystävieni mukaan ne ovat parhaimmat sukat pienelle vauvalle, sillä ne pysyvät kaikken parhaiten jalassa. Siksipä tein tätikän pikkuiselle parit sukat varpaita lämmittämään. Valmiin ohjeen pieniin junasukkiin 7-veljeksestä löysin Made by Maikki -blogista.


Näin Internetin uumenissa kuljeskellessa löytää aina niin uusia ideoita ja vinkkejä neulontaan. Mielipiteitä on joka lähtöön, kuten myös tässäkin asiassa: soveltuuko 7-veljestä lanka vauvaneuleisiin? Oon ite henk.koht. kyseistä lankaa käyttänyt, koska tykkään kyseisen langan paksuudesta ja siinä on ihanat värivalikoimat. Onhan 7-veljestä lanka hieman karheampaa kuin esim. Nalle-lanka, mutta oon siitäkin huolimatta käyttänyt lankaa vauvaneuleissa, kun se ei ole suoraan ihokontaktissa. Siksi aina suositelen, että neuleiden alla on esim. puuvillavaatteita tai pipoa, ettei villavaatteet ole suoraan ihokontaktissa. Myöskin eri lankakerien välillä on eroja: toiset ovat pehmeämpiä kuin toiset ja siksi miut voikin bongata hypistelemässä lankakeriä useamman tovin, kun etsin sopivaa lankaa.


Oon siis tehnyt nämä sukat hyvällä omallatunnolla 7-veljeslangasta, kun eivät ole suoraan ihokontaktissa. Allahan on jokatapauksessa jonkinlaista sukkaa ja housua, eikä kyseiset sukat ole vielä niin isolle, joka ylettäisi tai kykenisi laittamaan varpaita suuhun ;) Sitä vaihetta odotellessa!

5 kommenttia:

 1. Hei kiitos ideasta! Ja ohje vinkistä, täytyy kokeilla jos paksummasta langasta (kuin wool..) pystyisin vihdoin tuonkin mallin toteuttamaan :) Blogisi vaikutti myös niin mielenkiintoiselle, että oli pakko lukijaksi liittyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! On mukavaa, jos saa jotakuta muutakin innostumaan asioista ja kokeilemaan kaikkea uutta :) Ja tervetuloa lukijaksi! Täällä tehdään ihan oman innostuksen mukaan asioita. Joskus niissä onnistutaan, joskus mennään vähä enemmän tai vähemmän metsään. Mut ei se mitään, kokeilemalla oppii ;)

   Poista
 2. Ohjetta ei löydy mistään.. kivoja kuvia mut ei auta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin linkki on toiminut ja vienyt alkuperäisten junasukkien ohjeeseen. Nyt harmikseni on näemmä linkki muuttunut. Kaikkein paras apu nyt on varmaan Google junasukkien ohjeeseen. Vai olisitko kaivannut nimenomaan ohjetta 7 veljestä langalle? :)

   Poista
  2. Ainakin itse pääsin menemään kuvan alla olevan Malli: Junasukat 7-veljeksestä ohjeen pariin. Alkuperäisten junasukkien ohjeeseen ohuemmalla langalla ei näemmä toimi.

   Poista