keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pöllöinen vaunulelu

 Malli: Pöllö vaunulelu
Lanka: Novita 7-veljestä harmaanrusk., vaal. pun., pinkki, kelt., luonnonvalk.
Ohje: oma pää
Muut tarvikkeet: suihkuverhon pidikkeet

Netissä pyöriessä tällaisia ihania pöllöisiä vaunuleluja on tullut vastaan jos jonkinmoista. Koska tätikän pikkuinen on vielä niin pieni, niin ajattelin tehdä hänelle tällaisen pukinkonttiin. Ja koska ite jonkin aikaa etsiskelin helppoa ja nopeaa ohjetta enkä sellaista juurikaan löytänyt, päätin kehitellä oman mallin. Ja jos joku tähän malliin kovasti tykästyy, niin tässäpä teille ohje siihen:

 Pöllön vartalo:
1. krs: Tee aloitusrengas sormen ympäri ja luo 3 kjs. Tämän jälkeen luo 11 pylvästä renkaaseen (yht. 12 pylvästä). Sulje piilosilmukalla.
2 krs: Virkkaa 3kjs ja virkkaa samaan silmukkaan 1p. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2p. Sulje piilosilmukalla (yht. 24 pylvästä).
3.-6 krs: Virkkaa 3kjs ja sen jälkeen 23 pylvästä (24 pylvästä).
7. krs: Virkkaa 3kjs, 1 puolipylväs, 8ks, 1 puolipylväs, 2 p, 1 puolipylväs, 8 ks, 1puolipylväs, 1p. sulje piilosilmukalla.

Silmät:
1. krs: Tee aloitusrengas sormen ympäri ja luo 4 ks renkaaseen. Sulje piilosilmukalla.
2. krs: Virkkaa 2 kjs ja virkkaa samaan silmukkaan vielä 1 ks. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks (yht. 8ks). Sulje piilosilmukalla.
Jäljennä toisen värisellä langalla silmäluomet.

Nokka:
Tee kaksinkertaisella langalla kolmen piston avulla nokka.

Pienet helmet:
1. krs: Tee aloitusrengas sormen ympäri ja luo 4ks renkaaseen. Sulje piilosilmukalla.
2. krs: Virkkaa 2 kjs ja virkkaa samaan silmukkaan vielä 1 ks. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks (yht. 8ks). Sulje piilosilmukalla.
3.-6. krs: Virkkaa 2kjs. Virkkaa kerrokset ilman lisäyksiä (yht. 8 ks). Sulje piilosilmukalla.
Täytä helmet esim. pienillä langan pätkillä tai vanulla, vedä lanka silmukoiden läpi ja sulje helmi vetämällä suuaukko suppuun.

Ompele osat kiinni pöllön vartaloon, päättele langan päät. Täytä pöllö ja virkkaa/ompele käsin suuaukko kiinni. Ota kolminkertainen määrä lankaa nyöriin (itsellä oli 150cm, pituutta nyörille tuli 48cm). Pyydä kaveria pyörittämään vastakkaiseen suuntaan lankaa, kuin mitä itse pyörität. Lopulta yhdistä päät kaverille ja lopuksi "lypsä" nyöriksi. Pujottele pöllöt ja helmet nyöristä läpi. Tee pienet solmut päihin ja laita solmukohtiin suihkuverhon pidikkeet kiinni. Solmut pitävät pidikkeen kiinni lelussa. Vaihtoehtoisesti voit neuloa 4:llä silmukalla nyörin leluun.


Vaunulelu on nyt valmis. Mukavia leikkihetkiä pöllöjen parissa! :)

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Värejähän on näissä helppo muunnella ihan sen mukaa, mikä omaa silmää miellyttää. Omaan silmään nämä kävivät ja tietysti vieläpä pinkkiä, kun tyttö kyseessä ;)

   Poista
 2. Moikka, teetkö tilauksesta näitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tilauksia kyllä teen aika ajoin, riippuen sen hetkisestä tilanteesta, miten on aikaa. Pystytkö laittaa miulle viestiä niin keskustellaan lisää, millaisella aikataululla ajattelit ja onko miulla miten aikaa toteuttaa. :)

   Poista
  2. Moi! Tilauksia kyllä teen aika ajoin, riippuen sen hetkisestä tilanteesta, miten on aikaa. Pystytkö laittaa miulle viestiä niin keskustellaan lisää, millaisella aikataululla ajattelit ja onko miulla miten aikaa toteuttaa. :)

   Poista
  3. Nyt pitää sanoa, etten osaa laittaa tätä kautta viestiä, enkä sähköpostiakaan äkkiseltään löytänyt. Voitko laittaa mulle sähköpostia tinsuli(a)luukku.com, niin palataan asiaan :)

   Poista
 3. Ihanaa kun tähän oli ohjeet! Aloin heti toteuttamaan, mun versio löytyy täältä: http://untuvanpehmeaa.blogspot.fi/2015/10/virkattu-vaunulelu-ja-peitto.html jos haluat käydä katsomassa.. :) kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kokeilit ja pidit ohjeesta! Käynpä kurkkaamassa siun version pöllöistä mielelläni! :)

   Poista
  2. Voi harmi, en päässyt Blogger-tililläni kommentoimaan pöllöjä, ainoastaan Google+, joka ei oo miulla käytössä. Mutta jos tätä kautta viesti tavoittaa sinut, niin aivan hurmaavia pöllöjä olet tehnyt <3

   Poista