sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sunnuntai-ilta otetaan rennosti mietteiden parissa


Näin sunnuntai-illan kunniaksi on hyvä laittaa vähän rennompi postaus, liittyen silti käsitöihin ;) Napsaisin neuloessani kuvan koirastani, joka asettui mukavasti miun lankakerien päälle, kun neuloin. Meidän neiti tuumasi, että oli kaiketi aika antaa hänelle huomiota, kun olin viettänyt jo jonkin aikaa lankojeni parissa. Pahahan tuossa oli jatkaa, ku neiti makasi lankojeni päällä eikä ne enää kerästä juosseet, kun milloin mikäkin lanka oli tassujen välissä tai missä lienee!Nyt on menossa useampi neuleprojekti yhtä aikaa, pääasiassa sukkia (yllätys yllätys!). Haluaisin vähän tehdä jotakin uutta ja opetella uuden tekniikan. Oon aikoinut jo jonkin aikaa kokeilla neuloa sukat varpaista varteen tai tehdä kaksi sukkaa kerralla, mutta miä ostin liian lyhyet pyöröpuikot, ja kuvittelin, että ne riittäisi! Nyt miä oon ettinyt sopivia bambuisia pyöröjä kaupoista, mutta en oo löytäny. Netistä löysin Villavyyhdin sivut, joka oli muuten edustettuna myöskin Tampereen Käsitaidot -messuilla! Enpä siellä kojussa sen suurempaa tuttavuutta tehnyt, mutta nyt kiinnostuin paikasta enemmän.

Onko kenelläkään kokemusta noista kirjoista ja tekniikoista? Onko perinteinen tapa viidellä puikolla tikuttaen parempi vai onko kyseisten kirjojen tekniikat motivoivampia? Entä onko kukaan tilaillut tuolta Villavyyhdiltä mitään? Siitä kokemuksia. Taidan pistää joulupukille pienen toiveen bambuisista pyöröpuikoista eteenpäin ;)

Mutta tänä yönä syntyy taas kaikenlaista puikoilla. Valmiita töitä on valmiina, mutta en oo saanut niitä vielä viimeisteltyä ja kuvattua. Joten jossakin vaiheessa tänne varmaan tulee useampi postaus aika tiheään!

Rentouttavaa sunnuntai-illan jatkoa! :)

3 kommenttia:

 1. Itse juuri kokeillut varpaista varteen tekniikkaa ja tykästyin kyllä siihen. Vähän on hankalaa saada oikean koon sukka, kun teen tiimalasikantapäällä ja aloitus kohta vähän hakusessa. Mutta suosittelen tekniikkaa, vaihtelu virkistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon tähän asti tehnyt aina vahvistetun kantapään ja tarkoitus on kokeilla jossain välissä tiimalasikantapäätä. Tässähän menisi siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Pitääkin kokeilla, kun saa noi tilaustyöt tehtyä :) Voi olla helpompi hahmottaa sukan oikeaa kokoa, kun tekee ensin omaan jalkaan. Tilaustöiden kanssa kun on tarkkaa, minkä kokoiselle jalalle sukkaa tekee ;)

   Poista
 2. Mie kans ostin just tuon varpaista vartee kirjan ja sen innottamana alotin sukat tosin kirjan ohjeista poiketen neuloin sukat viidellä puikolla. Hiukan oli ensin hukassa oikean koon löytäminen, mutta muuten tykkäsin kovasti. Oli kyllä mukavaa vaihtelua ja kirjassa oli tosi nättejä sukkamalleja :)

  VastaaPoista