tiistai 30. joulukuuta 2014

Saippuan pauloissa


Tänä jouluna ajattelin tehdä suurimman osan lahjoista itse. Ajatuksena oli tietenkin jotain mahdollisimman hyödyllistä ja että lahjat soveltuvat myös ihmisille, joilla on jo kaikkea.

Tästä lähdettiin liikkeelle...

Olin jo kauan halunnut kokeilla tehdä itse saippuaa. Asiaan perehdyttyäni huomasin, ettei se ollutkaan niin vaikeaa. Internetistä etsiessäni tietoa törmäsin monien suosittelemaan Saippuapajaan. Harmikseni saippuamassa oli loppunut (ilmeisesti moni muukin halusi tehdä jouluksi itse saippuoita) ja jouduin hiukan odottelemaan, että massaa tuli lisää myyntiin. Toimitus oli kuitenkin nopeaa, joten ehdin hyvin tekemään saippuat pukinkonttiin.

... Ja tässä lopputulos.

Saippuapaja-sivusto on myöskin hyvin käyttäjäystävällinen, sillä sivulta löytyy helposti kaikki tarvittavat. Ja jos et ole koskaan saippuaa tehnyt, niin sivun ohjeilla sen tekeminen onnistuu helposti!


Itse tein kahdenlaisia saippuoita. Tilasin 1kg saippuamassaa, 2 kpl tuoksuöljyjä (10 ml persikka ja kirsikka fantasy),  2 kpl värejä (10 ml oranssia ja violettia väriä), ja muotit saippuoille. Ja kokemattomille tiedoksi: noista tarvikkeista riittää piiiitkäksi aikaa! Massaa jäi vielä jäljelle ja tuoksuista sekä väreistä jäi paljon jäljelle. Hyvin riittoisia siis, eikä missään nimessä hinnalla pilattu :)

Tämä ei ole siis maksettu mainos, vaan tyytyväisen asiakkaan antama palaute. Suosittelen kokeilemaan saippuan valmistusta, mukavaa ja helppoa! :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Eli siis valmista saippuamassaa? Ei mitään lipeän kanssa kauhistelua? Se lipeä arveluttaa miua enkä ainakaan kotiloissa halua käydä siellä kokeilemaan. :P

  Joskus lapsena olen jossain kerhossa tehnyt saippuaa varmaan saippuamassasta, olisi hauska kokeilla uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei lipeää ollenkaan. Pelkkää saippuamassaa. En miäkää uskaltais alkaa lipeän kanssa kuitenkaan leikkimään. Massat, tuoksut ja värit vaa sekasi ja se on siinä! Mikrossa tai vesihauteessa voi sulatella. Miä ite sulattelin vesihauteessa, helppoa. Kannattaa kokeilla! :)

   Poista