torstai 21. elokuuta 2014

DIY sukkablokkejaMalli: Sukkablokki
Koko: miesten sukalle 42, naisten sukalle 36/37, lasten sukalle 26
ja vauvan sukalle.
Tarvikkeet: IKEAn Påbörja-pöytätabletteja 2kpl, sakset, lyijykynä, tussi, pyyhekumi,
viivotin, rei'itin, avaimenperärengas, pihdit

Vaikka olenkin nyt pitänyt hieman hiljaiseloa, niin kyllä täällä aina jotain pientä siitäkin huolimatta valmistuu. Nyt sain tähän väliin vihdoinkin tehtyä pienen askarteluvälityön. Nimittäin sukkablokit! Mielestäni käteviä eikä tarvii enää sukkiakaan kuvata omissa jaloissa ja hassuissa asennoissa. Nyt voi sujauttaa sukat vain suoraan plokkeihin ja se on siinä.

Sukkablokit takaa.

Koska piti jälleen olla tee-se-itse-nainen, niin nämäkin blokit tuli sitten illalla itse tehtyä. Etsin ensin ohuita leikkuulautoja blokkeihin, mutta niin ohuita ei löytynyt, mihin sakset purisivat. Sen sijaan löysinkin pöytätabletteja, ja nekin IKEAn reissulta ;) Påbörja-tabletit olivat sopivan isoja tarkoitukseen: eipä jäisi sukkakoot liian pieneksi, vaan mahtuupa siihen piirustamaan kokonaisen miestensukan! :)


Ostin tabletteja viisi kappaletta, mutta nähtävästi olisin pärjännyt hieman vähemmälläkin.. Nimittäin yhdestä tabletista sain ison miesten, pienen lasten ja vauvan sukille sopivan sukkablokin.


Tarvikkeista varmaan ihmettelette, mihin ihmeeseen miä oon tarvinnut pihtejä! Avaimenperän pieni rengas oli niin tiukka, etten saanut omien sormien ja kynsien voimalla sitä väännettyä, vaan tyydyin ottamaan pihdit avukseni (ja säästämään kynsiä). Avaimenperärengas on otettu vanhasta avaimenperästä talteen ja näin ollen siis uusiokäytetty.

Tässä lyhyt ohje, kuinka itse tein plokit:
1. Piirrä lyijykynällä sopivan kokoinen sukan kuva pöytätablettiin. Mallina voi käyttää esim. omia sukkiaan sukan muotoiluun. Pyyhekumi voi olla avuksi, jos piirros menee pieleen ;)
2. Leikkaa terävillä saksilla sukan kuva irti.
3. Piirrä tussilla esim. ääriviivat plokin reunoihin selkeyttämään blokkia. Samalla voi kirjoittaa sukan koon blokkiin. Viivottimen avulla voi piirtää viivan sukan kärkeen, jolloin on hyvä aloittaa kärkikavennukset.
4. Yhdistä blokit avainrenkaalla tai vaikkapa langalla, jotta plokit löytyvät kaikki samasta paikkaa tarvittaessa. Voit tehdä ylijääneestä tabletista vaikkapa avaimenperän blokeille. Rei'ittimellä voit tehdä reiän avainperään, jotta saat ripustuslenkin siihen.

Eikun sukkia puikolle ja kokeilemaan blokkeja kunnolla käytännössä.
Tekemisen iloa! :)

2 kommenttia:

  1. Mahtava idea! Aina välillä on hankala mitoittaa sukkaa oikein jos tekee pieni- tai isojalkaiselle ystävälle, eikä mallijalkaa ole saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä löytyy hyvin muidenkin tekeminä, kun vain googlettaa. Näitä on toiset kans saaneet tehtyä leikkuulaudoistakin, mut miä en vaan löytänyt mieleisekseni tarpeeksi isoa leikkuulautaa, että saisin isommat blokit tehtyä. Ja enkä omista kuin yhdet sakset, joten en niitä raaskinut uhrata ;) Mutta kannattaa kokeilla eri materiaaleja blokkien tekoon, mikä soveltuu siihen omaan käyttötarkoitukseen. Alkutestissä ainakin nämä palvelivat miua ihan hyvin. Eikä oo ees kallista tehdäkään, että sopii myös opiskelijabudjettiinkin. Eikun googlettaa ja kokeilee, suosittelen! :) Ja jos ei itsellä oo viitseliäisyyttä, niin Succaplokilta saa tilattua sellasia. Oon niitä ihastellut jonkin aikaa, mut piti taas saada tehtyä jotakin itse.

      Poista