sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pilkahdus meidän joulusta

Hieman kurkistus meidän joulusta, joka on tietysti käsityöaiheinen ;)


Edesmennyt isoisäni oli suutari ja meiän isällä on hänen viimeisimmäksi tehdyt kengät. Kengät ovat yli 60v. vanhat ja edelleen käyttökelpoiset. Kenkien pohjassa näkyvät naulat, joiden avulla kenkien pohjat on nakutettu paikoilleen. Kengät ovat aitoa nahkaa, ja niissä näkyy jo hieman elämää. Nyt kengät ovat saaneet käydä joulupukin kengistä jouluisin, muuten ne eivät ole käytössä. Näissä kengissä on sitä vanhan ajan elämän tuntua!
 

Nämä sukat on tehty siskolleni muistaakseni synttärilahjaksi jokunen vuosi sitten. Varressa palmikoita. Aikaa näihin meni, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen :) Nämä olivat nyt jouluna siskoni jalassa ja kuulemma lämmittivät mukavasti!


Ahkeralle kalamiehelle (veljelleni) löytyi joululahjapaketista kauluri. Jotkut lukijat voivat mallin tunnistaa aiemmasta postauksesta, koska tein samanmoisen meidän iskälle isänpäivälahjaksi.


Jouluna paketteihin eksyi myös itsetehtyä saippuaa ja pieniä minipiparikuusia. Saippuoista ja muista pienistä lahjoista voi lukea blogistani hieman myöhemmin lisää, jahka kyseiset postaukset ilmestyvät tänne ;)

Ja lopuksi täytyy todeta, että kyllä äiti tyttärensä tuntee! Sain ihania lankoja, pitkät puikot ja puikkopussin (puikkopussin osasin jo etukäteen aavistaa ;)) sekä lisänä ihanan kirjan. Sen tietää, millasia sukkia sitä on varmaankin tulevaisuudessa luvassa.

Mukavaa uutta alkavaa viikkoa ja nauttikaahan vielä tästä kuluvasta vuodesta! :)

2 kommenttia:

 1. Aivan upeata, että nuo kengät ovat säilyneet.. ja niin hyvässä kunnossakin näyttäis olevan. Ja mitkä sukat olet neulonut, niin kauniit! Ihania kaikki! Sain muuten itsekin äidiltäni käsityöaiheisia lahjoja, ne on ihan parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kengät on kyllä hyvässä kunnossa ottaen huomioon, miten vanhat ne ovat! Pientä kulumaa nahkassa on, mutta muuten virheettömät. Tulevat olemaan aikamoinen aarre! :) Ja nuo sukat.. Niissä meni aikaa, kun palmikoita väsäs ja väänsi, mutta oli kaiken sen vaivan arvoiset. Pitää tehdä itselleekin kyseiset sukat joskus, jahka näiltä muilta töiltä ennättää. Ja kiitos kehuista!

   Täytyy viel todeta, että äidit tyttärensä tuntee, kun tietävät, mitä paketteihin laittaa ;) Ja itsehän olen naureskellut, että mitä voi olettaa, mitä tyttärestä tulee, jos omat vanhemmat ovat myöskin käsityön ammattilaisia (ja vieläpä isoisä myöskin oli eläessään)! :)

   Poista