tiistai 2. joulukuuta 2014

Tiptaptiptap.. Tontut kurkkii jo ikkunoista!

 Malli: Tonttulakki vauvalle
Koko: päänympärys 40cm
Lanka: Novita 7-veljestä punainen ja valkoinen

Tätikän kullanmuru tarvitsi kuulemma tonttulakin, ja tätikkähän näppärästi sen tytölle neuloi. Pipo on tehty jämälangasta eikä aikaa pipoon kulunut kovinkaan kauaa. Pipo on neulottu aluksi suljettuna neuleena ja lopuksi kavennettu sädekavennuksen mukaan. Tupsua yritin tehdä aluksi haarukkatekniikalla, mutta miulla ei siihen hätään ollut sopivaa harukkaa, jolla se onnistuisi. Päädyin siis vanhaan ala-asteaikaiseen vaihtoehtoon ja kiersin lankaa pahvirinkulan ympäri. Tupsu pipon päähän kiinni ja tonttulakki on valmis! Tämä ainakin lämmittää myös hieman talvipakkasilla :)

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tonttulakki! Hyvä idea neuloa se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tietysti ompelemalla onnistuisi kaikkein nopeiten, mutta en omista vielä sitä omaa ompelukonetta, joten tartuin sukkapuikkoihin ;)

   Poista
 2. Oi kuinka suloinen! :) Meillä Ellu käytti jouluksi ostettua fleecetonttuhattua sitten melkein koko talven ulkopipona kypärämyssyn kanssa kun se oli niin suloinen. :D

  Laitoin siulle jouluisen haasteen blogiini, ole hyvä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, huomasinkin sen jo heti ekana! :) Ja tuo lakki sattu olemaan just eikä melkein tätikän kullanmurulle. Toinen kasvaa vaa niin nopeaa, että on hyvä, ettei tätikkä jo neulo liian pieniä neulomuksia neidille! Vaikka äskettäin mitta jo otettiinkin! Mut hyvin se menee tämän joulun, pääsee tonttuilemaan ;)

   Poista