tiistai 16. joulukuuta 2014

Vauvanpeitto Olgan tapaan

 
Malli: Vauvanpeitto
Koko: 52cm x 65cm
Lanka: Novita Karuselli, sininen
Langan kulutus: n. 200g

Löysin lankakätköistäni sinistä lankaa useamman kerän, josta en kuitenkaan osannut tehdä juurikaan mitään. Mielessäni pyöri kuitenkin ajatus pehmoisesta vauvanpeitosta, ja tiesinkin sille jo omistajan.

Peitto on tehty Olgasukkien ohjeella. Neuloin peiton "oikealle puolelle" 3 kerrosta nurjaa neuletta. Sen jälkeen aloitin 2 yhteen takareunoista, 4 oikein, langankierto, 2 oikein, langankierto, 4 oikein ja 2 oikein yhteen. Jatkoin tätä kierroksen loppuun. Tämän jälkeen käänsin työn ja neuloin nurjaa neuletta. Toistin kahta edellä mainittua niin kauan, että työ oli tarpeeksi pitkä. Jälleen työn loppuun neuloin 3 kerrosta nurjaa neuletta peiton "oikealle puolelle".

Lankaa miulle jäi vielä jäljelle yksi kerä. Kysymys kuuluu: mitäköhän miä siitä seuraavaksi keksin tehdä? Toiseen vauvanpeittoon se ei enää riitä..

8 kommenttia:

 1. Vau, tosi hieno peitto ja niin lämpöisen näköinen! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana! Miten paljon sulla on silmukoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt en ihan väärin muista, niin tässä taisi olla 56 silmukkaa puikolla. Sen verran oli paksua lankaa :)

   Poista
  2. Voisin kokeilla tehä tollasen vastaavan kanssa :) ei varmaa haittaa kun ohjeenkin jaoit? :) teen hile langasta niin eri näköinen tulee kuitenkin :)

   Poista
  3. Ei tietenkään haittaa! :) Ilman muuta saa tehdä, en usko et oon ainoa, joka on vastaavanlaisen tehny ;) Kysy ihmeessä, jos tulee kysymyksiä peiton alla. Tämä "ohje" oli aika vapaalla kädellä tehty, et jos tarvii parempaa ohjetta niin voin tarkentaa. Ja hileestä tulee varmasti oikein kaunis peitto, se on ihanaa lankaa! Ja veikkaisin, että vähän isompikin, joka ei haittaa yhtään. :)

   Poista
  4. Sormet käy taas nopeammin kuin ajatus... Siis kysy ihmeessä, jos tulee kysymyksiä peiton kanssa.. "alla"... mistä lie se sana tuli! :D

   Poista
  5. Niin ja jos vaan laitat vielä linkin tänne, mistä idean sait, ni ilman muuta on vapaat kädet toteutukseen. Miä vielä virkkasin nuo reunat kiinteillä silmukoilla, jotta sain peitosta hieman ryhdikkäämmän. Ja lopuksi tietty suosittelen, että kääräisee esim. kosteeseen pyyhkeeseen, niin neulejälki ns. rentoutuu ja jälkikin tasaantuu :)

   Poista