keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Linnunruokakakut jouluksi linnuille

Aikaisemmin kirjoitin blogissani jouluviemisistä vanhemmilleni, miehen vanhemmille sekä isovanhemmille. Kuuhullun käsityöblogista löytyy ohje näille näppärille linnunruokakakuille. Pidimme siskoni kanssa DIY-illan, joten teimme yhdessä linnunruokakakkuja.


Ohjeesta käy ilmi hyvin, mitä raaka-aineita linnunruokakakkuihin tulee. Eli siis lyhkäisyydessään sulatettua kookosrasvaa, auringonkukansiemeniä ja maapähkinöitä. Määristä en tiennyt, joten lähdettiin vain rohkeasti kokeilemaan. Myö käytettiin koko paketin kookosrasvaa ja pistettiin omanmaun mukaan auringonkukansiemeniä. Maapähkinät murskattiin blenderillä muskaksi, mutta olisihan ne menneet murusiksi myös Minigrip-pussissa kaulimella.


Sulatimme varovasti rasvan miedolla lämmöllä kattilassa. Rasvan sulattua laitettiin maapähkinät ja auronginkukansiemenet joukkoon. Sen jälkeen kaadoimme seoksen muotteihin. Itse käytin käsityömessuilta ostamiani metallisia kippoja ja kirpparin kautta ostettuja piirakkavuokia. Sen jälkeen katkoimme juutinnarusta pätkiä ja upotettiin ne muottien seokseen. Sitten jääkaappiin vuorokaudeksi jähmettymään. Seuraavana päivänä hain kakut siskoni luota ja irrotin ne vuuista.Aluksi vaikutti, ettei kakut irtoa vuuasta iha helposti. Hetken oltua huoneen lämmössä ne kuitenkin irtosivat vuuista, kun varovasti vuuat kippasi ympäri ja hieman reunoilta niitä irrotteli. Ja ehkä käytin niitä myös pari sekuntia kuumalla hellalla, jotta rasva hieman suli ja ne irtosivat paremmin ;)Nyt ne näin joulun alla ovat lintujen ilona ja johan ne pikkulinnut niitä ovatkin käyneet närkkimässä :) Yhdestä satsista saa jo aika paljon tehtyä kakkuja, joten hyvin riitti kolmeen eri talouteen. Suosittelen lämpimästi tekemään! Oikein mukavaa tekemistä ja kaikenlisäksi helppoa ja nopeaa. Ohjekin on selkeä, kiitos Kuuhullun käsityöblogi hyvästä ohjeesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti