keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hedelmäsukkia pukkaa

Kuva täältä.

Näin netissä kyseisen kuvan, jossa on aivan iiiihanat vesimelonisukat! Ystäväni T.W tykkää kovasti vesimeloneista, joten hän pyysi miulta tilaukseen kyseiset sukat. Vasta nyttemmin huomasin, että noiden alkuperäisten sukkien pisteet ovatkin helmiä, mutta miäpä tein vähän omanlaiset ja näppärä neitinä pakersin langasta kyseiset pilkut ;)

Malli: Vesimelonimakkarasukat ja patalappu
Lanka: punainen, valkoinen ja musta 7-veikka ja Nalle Luontopolun Koivu (käytetty ainoastaan
vihreä sävy)
Koko: sukat aikuisen naisen 38-39, patalapun halkaisija n. 27cm
Noh, eihän tämä rojekti menny ihan kuten piti! Miä etin sopivan väristä lankaa, muttei sellasta valmiina ollut. Päätin värjätä itse langan elintarvikeväreillä, mutta lopputulos jäi liian pinkiksi enkä viitsinyt enää kolmatta törppöä elintarvikeväriä pistää menee lankaan. Siispä miä sitten otin iha normaalin joulunpunaisen seiskaveikan käyttöön. Vihreää osuutta mietittiin ystäväni kanssa joko Polkkaa tai Luontopolun Koivua. Päädyttiin Koivuun.

Patalappu edestä.
Patalappu takaa.

 Sukan mallia etsiessä miä kerin ja purin, kerin ja purin. En ollut ollenkaan tyytyväinen lopputulokseen. Sitten päädyin perusmakkarasukkiin. Ystäväni ei omistanut patalappuja, joten jämälangoista tekasin hänelle sitten tilauksesta vesimelonipatalapun.  Tein patalapun kaksinkertaiseksi, ja eteen pienen taskun, johon voi näppärästi käden sujauttaa eikä vahingossakaan polta näppejään. Tein siis yhteensä kolme osaa patalappuun, jotka sitten virkkasin reunasta mustalla langalla kiinni toisiinsa.

Kuva täältä.

Ja ettei ihana pinkkilanka mene aivan hukkaan, googletin hakusanalla "pink fruit" ja sain ihanan pinkin guavan ;) Noh, niiden inspiroimana tekasin ystävälleni sitten toiset sukat! :D Makkarasukat nekin ja samalla kaavalla mennään, kuin vesimelonisukatkin.
Malli: Guavamakkarasukat
Lanka: vaal.vihreä, valkoinen ja itsevärjätty pinkki, lankana 7-veikka
Koko: sukat aikuisen naisen 38-39

Ja niin, että homma karkaisi vielä vähän edes lapasesta, niin tekasin vielä jämälagoista kylkiäiseksi kolmannet sukat! Ja ystäväni on aina pitänyt siitä, että saa hieman järkytettyä väreillä noita miespuolisia, niin teinpä sitten aivan ihanan räikeät ja ehkä hieman kamalatkin sukat! Tein siis sukat alunperin hänen miehelleen, jos hän ilkiää niitä jalkaansa sujauttaa. Yhdet sukat oon hänen miehelleen aikaisemmin tehnyt. Sukat ovat olleet kuulemma erittäin kovassa käytössä, joten ajattelin, että ehkä toisetkin ois ihan hyvä olla.


Malli: Räikeät, lyhytvartiset jämälankasukat
Lanka: Nalle Luontopolku Koivu, punainen ja itsevärjätty pinkki 7-veikka
Koko: käy miehen jalkaan 42 tai miksei naisenkin jalkaan ;)

Katsotaan, millaisia reaktioita tämä paketti herättää :) Ainakin kun pistin alustavia kuvia, niin aiheutti hyvänlaatuista hihitystä. Mut eiköhän tässä oo taas vähäksi aikaa sukkia kerrakseen.. Eiku nii joo, niitähän on lisää tulossa ;)

Hauskaa viikon jatkoa ja joulun odotusta! :)

PS. Sainpas kiinnitettyä ensimmäisen nimikointilappusen patalappuun! ;) Nämä ovat niitä messuilta ostettuja, lisäsin jälkikäteen lappuseen omat nimikirjaimet :)

"Handmade", todellakin aitoa suomalaista käsityötä ;)

4 kommenttia:

 1. Aaa noi ekat 2 sukkaparia *A* TAHON KANSSA! aaaaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun puikot heilumaan! ;) Pitäis varmaan itelleki tehä tuollaset melonisukat, mut nyt miä oon niistä saanu tarpeekseni noiden pilkkujen kanssa :D Vihaan lankojen päättelyä, joten näpertely tältä osin on vähän aikaa jäissä.

   Poista
 2. Hihittelen täällä, kun sukkahomma "lähti lapasesta". :D Tosi hienoja ja hauskoja, taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein keksinyt mitään muutakaan kuvavaa siihen, niin nyt lähti koko homma ihan lapasesta, hih!

   Poista