maanantai 3. maaliskuuta 2014

Olgasukat siskolle

  Lanka: Novita 7-veljestä
Malli: Olga
Koko n. 36

Sain jokin aika sitten siskoltani lankakerän. Hän oli aloittanut sukat, mutta ne olivat jääneet kesken. Koska siskollani ei ollut aikaa, pyysi hän miua tekemään sukat loppuun. Toinen pari oli valmis, mutta se oli himpun verran liian pieni siskolleni. Siispä otin langasta kiinni ja lähdin purkamaan.

Sukkatoiveesta kysyttäessä siskoni toivoi perussukkia. En kuitenkaan pidä tavan joustinneuleen neulomisesta ja halusin kokeilla jotain uutta. Sitten sainkin aika vapaat kädet! Halusin kokeilla tehdä Olgasukkia, joten tekasin hänelle sitten vähän muuta, kuin tavalliset perussukat.

Olgasukat olivat todella helpot tehdä ja pienellä vaivalla sai näyttävää jälkeä aikaiseksi. Internet on varmasti ohjeita pullollaan, mut miä palasin Lankahelvetin ohjeen äärelle ;) Itse tosin jatkoin tuota helppoa pitsineuletta varpaisiin asti. Yritin mukamas tehdä sädekavennuksen ensimmäistä kertaa, mutta olinkin hieman väsyneenä lukenut ohjeen väärin! Eli kavennukset meni kyllä puikon keskellä ja reunoissa, mutta kavennuskerrosten väliin tein vain yhden välikerroksen. Tosin toimiihan tuo sukat kärki noinkin ja hyvin se kuitenkin kaikesta huolimatta istui jalassa :)

Tein myös ensimmäistä kertaa sukkaan ristiinvahvistetun kantapään ja ihastuin siihen! Se on niin nätti ja sopii jopa noiden sukkien luonteeseen. <3 Tykkään! :)

PS. Sukat ovat kokeneet hieman maailman matkailua. Oikeastihan tein näitä jo Lontoossa käydessä ja samalla, kun matkasimme paremman puoliskoni kanssa Lontoosta luotijunalla Pariisiin. Sukat ovat olleet jo jonkin aikaa valmiit, mutta itse kuvaaminen ja lankojen päättely on venynyt. Vihdoinkin sain sen aikaiseksi, hyvä miä! :)

2 kommenttia: