tiistai 18. maaliskuuta 2014

Vanhoista sukista uudet sukat

Olin tehnyt jokin aika sitten Novitan violetista 7-veljestä Tweed-langasta polvisukat, varret joustinneuletta. Tykkäsin sukista valtavasti, kunnes... Noh, pesin ne. Toinen sukka hupui muodottamaksi ja menetti joustavuutensa täysin. Huvittavinta tässä oli se, että sukissa näkyi selvä raja, missä lanka on vaihtunut: yksi kerä oli siis mennyt pesussa aivan piloille ja toinen kerä ei ollut moksiskaan.

Vas. hieman kuvaa, millaiseksi lanka on vanuttunut ja oik. saman pesun saanut sukka, täysin käyttökelpoisena.

Tykkäsin langasta ja muistin, että miulle oli jäänyt pieni kerä vielä kyseistä lankaa jäljelle. Siispä otin sakset kauniiseen käteen ja pelastin hyvän osan langasta. Pistin langan takaisin kerälle ja neuloin uudet sukat (tai tarkalleen neuloin yhden kokonaisen sukan ja toiseen sukkaan uuden varren). Eroa pestyn ja ei-pestyn kerän kanssa ei huomaa! Aikaisemmin olin neulonut varren toisiin sukkiin 3n, 3o. Niistä sukista tuli yksi suosikeistani ja päätin tehdä samanlaiset varret myös näihin sukkiin.

Ah, kyllä ne jalat lepää näissä sukissa taas! :)

Lanka loppui harmikseni kesken juuri ennen kärkikavennuksia! Noh, jämälankakerä käyttöön ja tein sitten 7-veikan luumunvärisellä langalla kärjen. Eikä se tahtia haittaa.

Laitoin myös asiasta kyselyä Novitalle, ja he vastasivat ja yllättivät miut oikein positiivisesti! Novitan vastauksesta voi lukea eilisestä postauksesta Ylläripaketti Novitalta.

3 kommenttia:

 1. Saisko näihin ohjetta? Ihanan näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsi on neulottu muistaakseni 4 kerrosta nurin ja 4 kerrosta oikein. Tämä toistettu 8 kertaa ja vielä lopuksi varteen 4 kerrosta nurin. Tämän jälkeen neulottu joustinneule 2o ja 2n jalkapöydän päälle. Muuten tehdään kuten perussukka :)

   Poista
  2. eli siis ensin tietty varsi, kantapää ja sit tuo jalkaterä 😅 Tulipas tästä nyt sekava ohjesepustus.. Toivon mukaan jotakin selvää sentään saat! :)

   Poista