perjantai 21. helmikuuta 2014

Keksileimasimien kokeilua

Ostin Ranskan matkalta keksileimasimia, joista kerroin aikaisemmin tekstissäni Pieniä kivoja löytyöjä Lontoosta ja Pariisista. Päätin kokeilla niitä ja tekaisin keksipohjan. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten piti.. Ensimmäinen pohja levisi ja tekstit menivät peittoon, toisessa erässä keksit paloivat (liian ohuet keksit), kolmannessa erässä keksit jälleen levisivät ja neljännessä erässä myöskin tekstit menivät piiloon.. Noh, viides erä sitten lopulta onnistui. Kokeilin kolmea eri ohjetta, ja lopulta koin onnistumisen kokemuksen.

Pariisista tuotujen leimasimien tuotoksia. Vaatii harjoittelua vielä.
Ja että mikäkö meni pieleen tarkalleen? Ensimmäiseen lisäsin turkinpippurijauhetta, joten sen vuoksi ensimmäinen erä levisi (taikina tosin oli hirmu hyvää!). Muuten tein, kuten useimmissa ohjeissa sanottiin: leimaa taikinaan kuviot ja pistä sitten uuniin. Mutta miä sanon, ei niin! Eihän sitä saa mitenkään kuviota jäämään siististi keksiin paistumisen aikana. En ainakaan miä saanut. Ensin kannattaa keksipohja paistaa ja paistamisen jälkeen sitten leimata kuviot. Sillä onnistuu :)

 

Hyvän ohjeen (ja ensimmäisen ohjeen, joka neuvoi juurikin näin tekemään), löysin Heinässä heiluvassa -blogissa. Tällä ohjeella onnistuin! Annoin taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan ja tein ison levyn, jonka sitten paistoin. Sitten vain leimoilla painamaan haluttuja kuvioita. Leimat kannattaa tietenkin ennen leimaamista taputella vehnäjauhoissa, jotta leimat ei tartu taikinaan kiinni.

Vähän hempeilyä työkavereille keksien merkeissä ;)
Miullakin oli noi Class Ohlsonin leimasimet (ja nyt ne oli vieläpä alennuksessa!) ja käytin myös niitä. Miusta ne oli erittäin kätevät ja tykkäsin myös niistäkin kovasti.

Kotona voisi joskus "sanoa sen keksein".
Eihän siihen mennytkään kuin kokonainen vapaapäivä, kun keksitaikinan ja oikean tekniikan kanssa taistelin. Lopulta se turhautuminen ja uudestaan yrittäminen tuotti tulosta - niinhän sitä sanotaan, että kun turhautuu, ratkaisu on hyvin lähellä eikä kannata luovuttaa!

Käytössäni olleet leimasimet. Kyllähän noista tekee jos jonkinlaisia keksejä! :)

Suinkaan en ollut keksien kanssa paineissa, kun niitä on tarkoitus viedä työporukalle loman loppumisen - tai ennemminkin töihin palaamisen kunniaksi. Pelkäsin, että joudun viemään jonkun valmispullapitkon töihin, ja joudun jättää leimasimet käyttämättä lannistuneena. Onneksi näin ei käynyt, vaan nyt työporukkaa odottaa kaksi rasiallista keksejä! Kuvissa olevat keksit eivät siis ole ainoat, mitä sain aikaiseksi ;) Ne vain saivat toimia kuvauksen ajan.

Onnistumisen iloa jokaiselle viikonloppuun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti