keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kun ei halua parsia sukkia...

Kuinka monelle on tuttu tunne, että oot jokin aika sitten neulonu sukat kivasta langasta ja sukat kuluvat liian nopeasti puhki kantapäistä ja päkijöistä? Itselle ainakin kyseinen tunne on hyvinkin tuttu..


Sain siskoltani kaksi sukkaparia, joiden pohjat olivat kuluneet, mutta varret olivat vielä käyttökelpoiset. Ja koska siskoni ei halunnut parsittuja sukkia, päätin ottaa suunnitelma B:n käyttöön ja kokeilla, jos säästäisin varret ja neulosin sukat muuten uudestaan. Leikkasin siis sukat varren alapuolelta poikki ja lähdin purkamaan lankaa pikkuhiljaa. Aluksi urakka tuntui toivottomalta, mutta lopulta sieltä alkoi hahmottua langan pää ja lanka lähti näppärästi purkautumaan. Sitten vain silmukat puikkoihin kiinni ja uutta lankaa neulomaan.

 

Sukkien teossa ei itsessään kauan mennyt, kun varsi oli valmiina. Yritin jäljitellä hieman sukkien omaa väriä ja kuviota parhaani mukaan. Samansävyisiä lankoja miulla ei täysin ollut, mutten aikonut siltikään mennä lankakauppaan muutaman värin takia. Tarkoitus oli muutenkin käyttää jo olemassa olevia jämälankoja työhön, joten sukat saivat hieman uutta väriä!


Aivan samanlaisiahan niistä ei tullut eikä samanlaisia olisi saanutkaan, mutta idea pysyi samana. Ja nythän sukat ovat käyttökelpoiset. Seuraavalla kerralla sukat kyllä pääsevät sukkien taivaaseen, sillä siinä vaiheessa, kun näistä sukista menee pohjat rikki, on varretkin jo niin vanuttuneet, ettei moinen urakka kannata uudelleen :)

1 kommentti: