perjantai 14. marraskuuta 2014

Romanttinen käsityökassi

 
 Malli: Käsityökassi
Käytetyt materiaalit: trikookude luonnonvalk. ja harmaa,
vanha lakana, nyöriä
Koko: 45cm x 35cm
Paino: muutama kilo ja haba kasvaa!

Kuinka moni tietää sen tunteen, kun ei ole työhönsä tyytyväinen ja sitä saa useamman kerran purkaa ja keriä? Tai että se suunnitelma vaihtuu kesken kaiken aina parempaan? Jiap, tämä tunne tuli miulle niin monta kertaa tämän käsityökassin osalta, ettei purkamiskerrat mahdu edes kahden käden sormiin. Jopa mieheni, kenestä on aina niin hauska vitsailla "saako tästä langasta vetää?" ja olevinaan purkaa miun käsityötä, ei jaksanut enää asialla vitsailla. Enemmänkin kommentit oli tyyliin "no eikö se oo jo ihan hyvä?". "Ihan hyvä" joo, mutta ei tarpeeksi hyvä.

Kassin nyöritys
Tarkoituksenani oli siis tehdä itselleni mieleinen käsityökassi, johon mahtuisi kaikki tarpeellinen mukaan. Siis vaikkapa useampi lankakerä, käsityötarvike- ja puikkopussit ja vihkonen, jossa olisi ohjeita valmiina. Virkkasin ensin pohjan Hyrrämaton ohjetta mukaellen, jotta saisin pohjasta ovaalin muotoisen. Sen jälkeen lähdin virkkaamaan luonnonvalkoisella kuteella reunat kassiin. FB:n Vilkasta virkkausta -ryhmässä eräs henkilö oli tehnyt kauniin kassit paksuilla pylväillä. Aiemmin tähän tekniikkaan törmäsin Kotivinkin virkatuissa pesulapuissa. Päätin soveltaa samaa ajatusta omaan käsityökassiini, ja keskelle halusin ehdottomasti tähden.


Sisälle ompelin yksikertaisesti vuoren, jotta kassi saisi hieman lisää ryhtiä ja saisin sinne näppärästi laitettua taskun ohjekirjalle. Nyörityksellä pystyn kätevästi piilottamaan kassin sisällä olevan pyörremyrskyn, sillä eiväthän koskaan lankani ja pussukkani ole niin sulassa sovussa, että siellä vallitsisi jonkinlainen järjestys ;)

2 kommenttia:

  1. No ompas se vain söpö! Toi virkattu tähti on ihana lisä tuohon. Kyllä nyt käsitöiden kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Miä mietin lopuks, et laitanko tuon tähden tuohon vai en, ettei siihen tuu liikaa kaikkea. Mut päädyin kuitenkin sen laittamaan, kun kerran sen olin tehny.

      Poista