tiistai 11. marraskuuta 2014

Eväskassi kierrättämällä


Malli: Eväskassi töihin
Koko: 23cm x 14,5cm x 25cm
Käytetyt materiaalit: Iso muovikassi, vanha lakana,
satiininauhaa, ompelulanka
Kenelle: itselleni

Kuinka moni tietää sen tunteen, kun saavut työpaikallesi ja huomaat, että juomasi on levinnyt pitkin kassia tai hätäpäissäsi ottamasi hedelmäpussin pohjalle? Miulle tuo tunne on useimmiten liiankin tuttu. Siinä meni sitten se muovipussikin, eikä sitä voi uudestaan käyttää. Siksipä miä tekasin itelleni töihin eväskassin, jonka saa helposti pyykäistyä myös sisäpuolelta.

Kuva kassin sisältä.
Koko eväskassi on käytetty puhtaasti kierrätysmateriaaleista ompelulankaa lukuunottamatta. Revin vanhan lakanan sopiviksi suikaleiksi (pohja + 2kpl sivua pitkänä yhtenäisenä suikaleena ja erikseen 2kpl suikaleita sivuille). Näitä suikaleita tein yhteensä 2 kappaletta, koska toisista tuli kassin sisäpuoli ja toisista ulkopuoli. Sisäpuolen kappaleisiin silitin silitysraudan ja leivinpaperin avulla muovipussin kankaaseen kiinni kahdella pisteellä. Tästä tekniikasta löytyy netistä erilaisia sivustoja. Kannattaa huomioida, että jokainen muovipussi käyttäytyy hieman eri tavalla. Minulla esim. ensimmäinen muovipussi suli kokonaan hetkessä kasaan eikä toiminut toivotulla tavalla. Tekniikkana muovipussin silittäminen oli helppoa, mutta sen toteutus vaihteli. Miä tein niin, että sulatin pieniä suikaleita muovipusseja kankaaseen, jotta tulos olisi tasainen ja muovipussi ei ehtisi sulaa puhki. Saisi myös kestävän pinnan, kun on hieman kerroksellisuutta kankaassa.


Sitten ompelin kappaleet toisiinsa kiinni. Hieman lisää väriä sain vanhalla satiininauhalla, jonka sain äidiltäni. Miusta tuosta tuli just sellainen, kun halusin ja yleisilmeeltään aikas magee!


Äitini hieman epäili, näinköhä tuosta muovipussioperaatiosta mitään tulee, mutta lopputulos yllätti äitinikin, että kappas, sehän toimi ;) Ja kyllä tuota askarrellessa olohuone oli sen näköinen, että tytär on tullut kotiin!


PS. Kuvista huomaa, miten ryppyinen tuo miun kassi loppupeleissä onkaan. Enäähän sitä ei voi silittää, ettei sisällä oleva muovikassi kärsi. Lakana elää ryppyjen kanssa, joten menkööt noin ryppyisenäkin. Kunhan pitää miun eväät kasassa ja kaikki ei oo ihan mähmäisiä, jos juomapullo räjähtää kesken kaiken ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti