torstai 13. marraskuuta 2014

Pyöröpuikkopussi kierrätysmateriaaleista

 
 Malli: Puikkopussi pyöröpuikoille
Materiaalit: huivi, vanhat farkut, vanhaa ylijäänyttä paksua mustaa kangasta,
kuminauhaa ja nappi
Koko: 14cm x 114cm
Sisältää 19 taskua puikoille

Miun puikot vilisi tähän asti valtoimenaan ja osaksi niputettuna kumppareilla miun käsityölaatikossa. Huomasin kuitenkin, että tarvitsen puikkopussin, jotta puikot säilyisi hyvinä eivätkä saisi vaurioita, ja löytyisivät aina sieltä, mistä pitääkin.

Miulta löytyi vanha huivi ja jämäkankaita. Niistä leikkelin ja taiteilin sen mitä sain puikkopussiin. Taskujen yläreunaan ompelin kuminauhasta hieman pitoa, etteivät puikot tipahda taskuista ulos. Ensin ajattelin tehdä nyörin puikkopussin ympäri, mutta päädyinkin nappiin ja kuminauhalenkkiin.


Ainoo, mikä hieman harmittaa, niin puikkopussi on aavistuksen liian matala korkeudestaan, että sinne mahtuisi miun lyhimmät sukkapuikot ja pidemmät pyöröpuikot. Sen sijaan kaikki miun 40cm puikot mahtuivat hyvin pussiin. Ehkä miä tuohon vielä joskus ompelen lisäkappaleen ylös, jolloin saan siihen lisäpituutta. Ei sen puoleen, niin eipä tuosta vihreästä huivista olisikaan enempää riittänyt antaa korkeutta pussille.

Niin tai näin, joskus näitä pieniä kömmähdyksiä sattuu, mutta näppärä on käytössä ja nyt ainakin miun lyhyet pyöröpuikot on siististi kaikki samassa paikassa. Olisin tehnyt toisenkin puikkopussin, mut tontut vihjasi, että joulupukki on pistäny tässäki asiassa sormensa peliin ;)

2 kommenttia: