lauantai 1. marraskuuta 2014

Kastelahja pienelle prinsessalle

 
 Malli: virkattu helminauha, oma pää
Lanka: Novita Virkkuulanka, vaaleanpunainen
Kenelle: pienelle vauvalle (sopii myös 1-vuotiaalle oikein hyvin)
Helmien koot: pienemmät n. 2,5cm halkaisijaltaan, suurin n. 4cm
Muut materiaalit: satiininauha Sinellistä,
helmien sisällä vanua

Lauantaina 1.11.2014 sain kunnian toimia sylikummin roolissa ja olla todistamassa, kun pieni prinsessa sai kasteessa nimen. Ostin lahjan tietysti kultasepän liikkeestä, mutta samalla halusin tehdä tytölle jotakin ainutlaatuista ja omatekemää.

Koska olin nähnyt annettavan myös helminauhoja vauvalle kastelahjaksi, ajattelin virkata itse sellaisen vielä mukaan. Nauhaksi laitoin satiininauhaa. Reunoilla on pienempiä helmiä ja keskellä suuri helmi. Helminauhahan on vielä hieman suuri, mutta se voisi mennä jo vuoden iässä vaikkapa prinsessa leikeissä tai joissakin juhlissa :)


Malli: Vaunukortti, ohje Aavan nurkka -blogista
Lanka: Novita Tennessee, valkoinen
Muut materiaalit: kartonki Sinellistä, teippi Teippitarhalta

Näin Aavan Nurkka -blogissa ihanan suloisen vaunukortin, joten päätin sellaisen tekaista tytölle. Mietin hieman omaa korttiani, koska siinä vaunu näyttää vähän enemmän tai vähemmän Packmanille, jolla on kieli ulkona ja pyörät alla. Mutta kyllä sen mies ainakin vaunuiksi tunnisti!  Ohje oli helppolukuinen ja helppo toteuttaa, ja siihen saisi hyvin käytettyä myös jämälankoja. Kovinkaan paljon en oo vielä korttiaskarteluun perehtynyt, joten kortti on hyvin yksinkertainen, eikä sisällä sen suurempia hienouksia. Tosin, kortti on hieman erilainen kuin sen suunnittelin, sillä vaunusta tuli kyseisellä langalla suurempi, kuin mitä ajattelin. Aluksi ajattelin hieman pitsimäistä hörhellystä korttiin, mutta meneehän se kortti noinkin.

  
Mukavaa pyhäinpäivää ja viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

PS. Pahoittelut hieman huonoista kuvista, joissa näkyy epämääräisiä varjoja eikä kuvakulmakaan aina ole se kaikkein parhain. En ehtinyt ottaa ennen lahjojen antoa kuvia tekeleistä, joten piti ne ottaa kaikkeen hulinan keskellä kiireessä. Lisäksi kuvat joutui ottamaan pimeään aikaan, joten päivänvaloa ei kummemmin ollut tarjolla. Kuitenkin miä luulen, että se olennainen osa välittyy teille lukijoilleni. :)

3 kommenttia:

 1. Oi, ihana kortti ja kaunis lahja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vielä kyl pittee tuota korttiaskartelua harjoitella, ettei kaikista tule ihan "Packmaneja" ;)

   Poista
 2. Terve. Löysin blogiisi googlailtuani omaa blogiani. Hauskaa, että ohje on päässyt käyttöön ja kiitos että linkitit ohjeen blogiini. :) Kurkistelen, mitä muuta kivaa täältä löytyy.

  VastaaPoista