maanantai 29. syyskuuta 2014

Tähtipeitto pinnasänkyyn pienelle rinsessalle

Malli: Päiväpeitto vauvalle pinnasänkyyn
Lanka: Novita Miami valkoinen ja harmaa,
Novita Virkkauslanka vaaleanpunainen
Paloja yhteensä 55kpl

Tämä oli projekti, josta luulin, ettei saavu päätökseen ikinä. Turhautumistani kävin läpi aiemmassa postauksessani. Nyt se on lopulta valmis, pingotettu ja muotoon aseteltu. Jes, selvitty voittajana!


Idea lähti siitä, että tätikän tytöntyllerölle piti saada kunnon peitto pinnasänkyyn. Siinä sitten mietittiin sopivaa kuviota peittoon ja pädyttiin lopulta tähtiin. Yritin hahmotella neliötä kyseiseen työhön, ja hieman apuja sain Sweet Mamu -blogista. Tämä versio on nyt vain minun oman pienen pääni kehittelemä ja voi sisältää jos jonkinlaisia virheitä verrattuna ns. oikeanlaiseen ohjeeseen. Tähtien virkkauksessa apuna käytin jälleen ihanaa Prinsessajuttu-blogia :)


Ja kuten nyt vasta kuvista huomasin, peitto on hieman ylösalaisin, koska tähdethän seisovat ns. suoraankin. Tietty se on makuasia, miten päin tykkää peittoa pitää: jos haluaa tähtiin vähä persoonallisuutta, voi peittoa pitää ihan hyvin niinkin, että tähdet on hieman kallellaan (kuten näissä kuvissa).


Mutta nyt se on valmis ja en nyt taida taas vähään aikaan virkata mitään suurempia töitä ;) Johan tässä aikaa hujahti useampi kuukausi, kun pitää ennättää töissäkin käydä aina välissä. Mutta olin tyytyväinen lopputulokseen ja onneksi lopputulos miellytti myös äitiäkin.

13 kommenttia:

 1. Huisin kaunis peitto! Kannatti taistella, tuli ihana!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Saas nähä, mitä tytöntyllerö tästä isompana tuumaa ;)

   Poista
 3. Tosi hieno! En olekaan ennen nähnyt tähtitilkkupeittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En oo kenelläkään livenä nähnyt, mut netissä tosiaan näin kuvan ja halusin itse kans kokeilla. Menihän siinä useampi tunti kun hain silmukoita, mutta se kannatti.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos myös sinulle ihanan selkeistä ohjeista, jotka kannustavat itseäänkin tekemään lisää :) Siun blogi inspiroi miua virkkaamaan vain lisää, vaikka tunnen olevani siinä vielä aika tumpelo.

   Poista
 5. Aivan ihana peitto, erityisesti pidän väreistä ja kallellaan olevista tähdistä 💕

  VastaaPoista