sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pieni pipa tätikän pienelle rinsessalle

Koko: päänympärys 44cm
Lanka: Novita 7-veljestä valkoinen ja vaaleanpunainen,
Novita Impivaara harmaa
Kenelle: tätikän pienelle rinsessalle <3

Kyllä, luitte oikein, lukijani: miusta tuli ihanan pienen rinsessan tätikkä <3 Ja tietysti tämä pieni rinsessa vei tätikän syrämen iha kokonaan. Ja niinkin innoissaan tää tätikkä oli, että tekasi pienoiselle pienen pipan. Vielä se on tosin liian iso rinsessalle, mutta kyllähän se pää kasvaa :)

Pipo toiselta puolen...

Kyseinen pipo sai inspiraation FB:n Jämälankaideoita -ryhmästä, kiitos siellä vinkkejä ja neuvoja antaneille! :) Lisäksi Neulonta -ryhmä oli myös apuna, kun kyseinen kuva piposta hävisi jonnekin FB:n syövereihin ja yritin löytää pipon alkuperäistä ohjetta. Saatikka sitä, että missä olin kyseisen kuvan aiemmin nähnyt.

...ja toiselta puolen.

Pipo on neulottu tasona. Loin pyöröpuikoille 40 silmukkaa. Neuloin sileät osuudet (pinkki ja harmaa) Aviatrix-hatun ohjeella, josta hieman katsoin mallia "10:n kerroksen" -ohjeesta. Jätin vain rivit 3. ja 4. pois. Nurjaneule (valkoinen) on neulottu normaalisti nurjaa 40 silmukan verran. Muuten olen katsonut Strikke Maske -sivuilta neuvoja (linkki alkuperäiseen  ohjeeseen löytyy sieltäkin). Tason sain pipon muotoon, kun vedin langan sivuilta nurjan neuleen sivuilta harvakseltaan ja vedin langan yhteen. Näin sai näyttämään, että kaikki nurjat neulokset lähtivät samasta pisteestä ja pipo sai pyöreän muotonsa. Sen jälkeen purin apulangan ja neuloin joustinneuleen suljettuna neuleena. Nyörit neuloin 4:llä silmukalla ja ompelin käsin kiinni pipoon. Kukkien ohjetta on mukailtu Maaretin sivut -blogista. Harmaa kukka on suoraan sieltä, mutta isommat on ohjeesta sovellettu oman pään mukaan :)

Haastetta miulle tuotti tuo "wrap and turn", ohjeessa (W&T). Eli siis suomeksi "käännä ja kierrä" (K&K). Youtubesta löytyi siihen hyvä video apuun. Itselleni ainakin kyseinen tekniikka oli aivan uusi. Tässäpä teille video, mistä itse sain paljon apua:


Useita varmaan kiinnostaa ohje kokonaisuudessaan valmiina suomeksi, mutta haluan kunnioittaa ohjeen alkuperää, enkä siksi julkaise piposta ohjetta. Eihän ohje olekaan minun alkuperältään. Siksi olenkin kertonut yleisesti, miten olen itse pipon toteuttanut ja kuinka olen saanut apuja. Google kääntäjä auttaa myös paljon, joten jos yhtään kiinnostuit, niin eikun kokeilemaan! :)

4 kommenttia:

 1. Aviatrix pipoja neuloin omilleki muksuille, kun he olivat pieniä tuhisijoita vielä. Mietinkin, et istahtaisko tällanen vielä kaks ja puol vuotiaan tänttähäärän päähän vai onko liian vauvamainen? Jos jättäis vaikka noi sitomisnauhat vaan tekemättä? Malli on kyllä ihana ja suojas korvia kyllä parhaalla mahdollisella tavalla eikä istuimessa ja vaunuissa ollessa painanu niskaa niin ku monet muut pipot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksikäs ei kävisi? Miä ainakin huolisin itelleni tuollaisen pipon ilman noita nauhoja! :D Ja tuo pipo antaa kuitenkin aika hyvin periksi, ettei ihan heti jää pieneksi, vaan joustaa suuntaan jos toiseen. Jos ei kukista tykkää, niin miksei voisi sivuun laittaa vaikkapa jonkin virkatun perhosen? Piposta on helppo tehdä oman näköisensä :) Ohjeissa oli laittaa molemmille korville kukat, mutta jotenkin ajatus ei istunut miulle, niin päätin jonkinlaisen muun ratkaisun kehitellä sivulle. Mut onhan noita ohjeita vähän isommillekin muksuille, niin miksei sopis. Aikuisellekin näytti olevan, kun kuvia googletti :)

   Poista
 2. Tosi ihana pipo!

  Tädikän pikkumuru tulee varmasti olemaan aina se naapuruston lämpimimmin vaatetetti lapsi, sukkia ja pipoja varmasti riittää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä kans epäilen, ettei tätikän tytöltä tuu puuttuu talvella mitään lämmintä! <3 Nyt vielä viimeistelee osaa töistä tytölle ja ja sit pitäis alottaa uutta :)

   Poista