maanantai 16. kesäkuuta 2014

Poikien Angry Birds -sukat jämälangoista


 
 Malli: Poikien Angry Birds -sukat
Koko: Molemmat n. 30,
vas. puolemmaiset vain muutamaa silmukkaa kapeammat
Lanka: Novitan 7-veljestä, oranssi ja punainen,
tuntematon akryylilanka musta ja valkoinen
Kenelle: ystävieni lapsille
Muuta: pohjiin Sock-Stop -silikonia

Ajattelin hieman jälleen tuhota tuota miun jämälankapurkkini sisältöä. Päällimmäisenä purkissa oli punaista, keltaista, valkoista ja mustaa lankaa. Siitä miulle heräsikin ajatus Angry Birds -sukista. Satuin tietämään, että ystäväni P:n poika on aikamoinen Angry Birds fani. Niinpä ajattelin tehdä hänelle lämmittämään villasukat.

 

Samoiten sain selville työtoverini M:n pojan jalan koon, ja ajattelin yllättää hänet keskellä ahkeraa uurastusta ja heittää hänellekin ylläriksi sukat matkaan. Nehän ilmestyvät hänen työpaikkansa laatikkoon ;)


Pohjiin pistin Sock-Stopia estämään liukastamisia. Ja mitä miä näitä kahta pientä poikaa tiijän, niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Äidit ovat varmaan tyytyväisiä, jos heihin saa edes vähän jarrua ;)

 

Sukkien kärkeen olen tehnyt sädekavennuksen ja silmät jäljensin silmukoiden päälle. Kuvan etsin Internetistä ja käytin Knit Pro -ohjelmaa kuvion tekoon. Hieman viimeistelin sumuista kuvaa käsin. Ja tunnustan: nämä ovat jonkin aikaa olleet viittä vaille valmiita, mutta oon tosi huono päättelijä ja sen takia töiden viimeistely on venynyt! Muiden epäonneksi - mutta miun onneksi, keskelle kesää saapui hieman kylmemmät ilmat, joten villikset voi antaa eteenpäin hyvällä omalla tunnolla näin kesänkin keskellä. Tarkoitus oli jo antaa ne keväällä, mutta myöhästyin :)

Tässäpä ovat miun versioni, millaiset ovat sinun?
 

2 kommenttia:

  1. Onko tuo Sock-stop oikeasti toimivaa? Pitääkö ja pysyykö? Ois vaikka mitä ihania tossujen ohjeita, mut tarttis vaan pohjiin vähän jarrua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mitä oon muiden blogeista lukenu, niin pitäis kestää. Eikä kaveritkaan oo sanonu mitään, etteikö kestäis. Sen laitto voi olla huovutettuun tossiin vähän haastavaa, et saa tasaisen lopputuloksen. Siks miä suosittelen, että laittaa pari kerrosta, niin lopputuloskin on nätimpi. Ne haihtuvakarvat jää helposti ainakin miulla sellasiks lenkeiks, niin pitää jälkeä vähän tasoitella. Saahan sitä tietty lisääkin laittaa, jos ihan kamalasti kulutusta tulee ja jarru häviää :) Se yks purkki on aika riittoisaa.

      Poista