sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ystävälle ystävältä

Ystäväni T. ihastui miun tekemiin polvisukkiin. Aikaisemmin kyseistä villasukkamallia oon vilautellut tekstissäni Sukkasatoa! ja kyseinen sukkamallikin on itsekehittelemäni. T teki tilauksen syksymmällä sukista ja kerroin niiden valmistuvan todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen. Se sopi T:lle oikein hyvin. Ensin oli puhetta, että toimitan sukat hänelle postin kautta, mutta päätinkin tehdä visiitin Savon sydämeen ja viedä sukat hänelle henkilökohtaisesti.

Sukat pääsivät samantien käyttöön.
 
Koska langoista jäi pienet nötöt jäljelle ja mielelläni ne käytin pois nurkista kuleksimasta, tein hänelle myös jotain pientä lahjaksi :) T harrastaa liikuntaa ja olin jo jonkin aikaa halunnut tehdä joogasukat. Ja mikäs sopisi liikuntaa harrastavalle ihmiselle paremmin kuin joogasukat! Etenkin, jos jooga voisi kuulua liikuntaharrastuksiin ;) Tartuin tuumasta toimeen ja neuloin varret 7-veikan jämälangoista niin pitkälle, kuin niitä riitti. Jalan osiin käytin akryylilankaa, jota miulla oli iso kerä ja halusin saada sen tuhottua edes jossain määrin. Lisäksi kyseinen lanka sopi tarkoitukseeni hyvin, sillä lanka oli pehmeää eikä jäisi ikävästi painamaan mistään kohtaa jaloista (etenkään, kun ei ollut kyseinen jalka sovittamassa kokeilua), eikä nyt tarvinnut huolehtia kantapään kulumisesta ja kestääkö lanka varmasti sen urakan.

Valmiina jumpalle, joogalle.. Minne vain!

Tein joogasukat hieman samaan tyyliin kuin lapaset. Neuloin niin pitkän varren, kun halusin ja sain kantapään paljaaksi neulomalla erivärisellä langalla 1. ja 4. puikon. Sen jälkeen jatkoin neulomista normaaliin tapaan alkuperäisellä langalla. Aluksi joogasukka näytti hieman hassulle, kun se oli pelkkää putkea. Kun avasin langan ja neuloin joustinneuleen kantapään kohdalle, sukka alkoikin näyttää juuri sille, kuin halusinkin :)

Jälleen yksi kokonainen viikko takana päin ja jälleen tehty yksi ihminen tyytyväiseksi lämpimillä neulomuksilla! Ei mitenkään siis huono viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti