sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sytykeruusut part 1

Eli tämän illan aiheena ovat olleet sytykeruusut. Niitä väsättiin illalla aikamme kuluksi. Erillistä kuvien kanssa olevaa ohjetta en ala laittaa, koska Internetistä löytyy ohjeita pilvin pimein. Yksi ohje löytyy mm. täältä. Itse tosin sulatan steariinin aina niin, että laitan kattilaan vettä ja keitän veden melkein kiehumispisteeseen. Tämän jälkeen levy pois päältä ja steariinit joukkoon sulamaan. Steariini sulaa veden pinnalle. Mutta tässäpä teille tämän illan ruususatoa kuvien kera :)

Tummemmat steariinin kastettuja, vaaleammat kastamattomia.


Ruusuja valmiissa korissa, valmiina sytyttää takkaa.

Mainittakoon vielä näin loppuun, ettei kaikki aina mene kuten pitääkin! Emme saaneet siskoni voimin tehtyä kaikkia ruusuja loppuun, sillä tekemisemme sai yllättävän käänteen. Vinkkinä: älkää tehkö näitä missään nimessä induktioliedellä! Kattila, jossa sulatimme steariinia, ei toiminut induktioliedellä, joten aloimme hieman soveltamaan tilanteessa. Lopputuloksena meidän steariinikattila hieman kaatui ja steariinia oli sen jälkeen liedellä, lattialla, pöytäpinnoilla, vaatteilla (ei onneksi kenellekään palovammoja!) ja uunin lasilevyillä! Ei muuta kuin hommat seis ja siivoamaan. Jos joillekin näin käy, niin Fairy ja ns. taikasieni ovat oivia apuvälineitä ;) Aluksihan koko homma suututti, mutta loppupeleissä nauratti, kun vanhan ajan meiningillä jynssäsimme kontillaan lattioita. Mutta eipähän oo koskaan ollu niin puhdas uuni kuin mitä nyt! :D Mutta joskus näin, ei kaikki aina mene suunnitelmien mukaan ;) Huomenna jatkamme koko hommaa ulkona, niin ei haittaa, vaikka vähän roiskahtaisikin steariinia. Varastosta löytyi pieni ns. irtoliesi, jolla voi sitten ulkona kokeilla. Eiköhän siitäkin tule jonkinlainen postaus part 2 merkeissä.
 

 

Tekevälle sattuu ja tapahtuu, eipä ole tämä tee-se-itse-ihmisen elämä kovinkaan tylsää! ;) Oikein valaisevaa syysillan jatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti