maanantai 18. marraskuuta 2013

Suomen Kädentaidot -messujen huumaa

Pääsin ensimmäisen kerran käymään Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella viikonloppuna. Ja täytyy sanoa, että olin taivaassa! Niin paljon nähtävää, niin paljon ideoita, ja niin paljon erilaisia tarvikkeita! Jokainen piste sisälsi niin paljon kaikkea ihanaa ja kaunista, että ei voinut kuin ihastella. Samalla huomasi esillä olevan myös sellaisiakin töitä, jotka itselläkin oli tarkoitus tehdä jossakin välissä. Pitää tietysti tehdä tuotteesta omanlainen :)

Valmiita töitä katsellessa ja hintoja ihmetellessä, huomasin, että itse ei nähtävästi osaa omaa käsityötään niin arvostaa (?). Ainakin, mitä tilaustöitä tekee, niin pilkkahintaan niitä tekee ja myy! Tosin, että tässähän tätä tehdään harrastuksena, ei elääkseen. Olisin halunnut joskus lähteä Käsi- ja taideteolliseen kouluun, mutta työllisyyden vuoksi valitsin hiukan helpomman alan ja päätin pitää paloni käsitöihin.

Siellä miä huokailin ja ihastelin näytöksissä, millaista olisi, jos itse olisin joskus päässyt kyseiseen kouluun ja miun omia töitä näkyisi lavalla, jotka olisi itse suunnittelemat ja tehdyt. Oih <3 Mutta ehkäpä sitä joskus vaihtaa alaa, jos nykyinen alkaa maistumaan puulle eikä enää fyysisesti ja henkisesti tätä jaksa ;)

Olimme kaveriemme kanssa (meitä oli yhteensä viisi, joista neljä oli täysin käsitöihin hurahtanutta, yksi sai lisää tuulta purjeitten alle ;)) messuilla kaksi päivää, onneksi! Eihän se yksi päivä olisi millään riittänyt koko puuhaan! Kaksi salia saimme kierrettyä päivässä, ja loput kaksi menikin sitten hieman nopeampaan tempoon. Ensimmäisenä salit, joita kiersimme, sisälsi lankoja ja askartelutarvikkeita, joten niissä meni eniten aikaa. Ensimmäinen päivä, perjantai, alkoi aamulla klo 04, joten välillä oli vähän höntti olo! Ajamiseen meni aikaa ja oltiin messuilla sinne puoli kuuteen. Huh, päivälle tuli pituutta! Lauantaina menimme heti aamusta paikalle ja pyörimme siellä lähemmäksi neljää ja lähdimme ajelemaan kotia kohti.

Mutta nyt on tarvikkeita ja ideoita ja mikä parasta, paikasta löytyi juurikin kaikki etsimäni tarvikkeet, joten nyt ei tarvitse enää etsiä niitä kissojen ja koirien kanssa. Ja messuilla oli hyviä tarjouksia, joita kannatti ehdottomasti hyödyntää. Mutta tässäpä hieman kuvaa ostoksistani, kyllähän noita tuli! Ja kuvissa ei ole aivan kaikki, esim. tuomiset perheelle. Ne miä luovutin eteenpäin ennen kuvan ottamista. Tuomisina vein maustettuja valkosipulin kynsiä, konjakkisinappia ja erilaisia teippejä.

Ensimmäisen päivän ostokset :) Edustettuna mm. Sinelli, Succaplokki, Teippitarha ja Novita. Näistä olisi sitten tarkoitus tehdä vuoden aikana kaikenlaista. Nuo metalliset pikku kupit ovat aivan ihania niin leivontaan kuin kynttiläkupeiksikin! Nauhoissa esim. tekstit "Handmade", jotka tarkoitus pistää valmiisiin käsitöihin vähän nimikoimaan. Eiköhän jollakin kynällä siihen saa laittaneen omat puumerkit! :)

Perjantaina silmiin pisti kyseinen villakiekko todella edullisesti, mutta lauantaina niitä ei enää näkynyt kyseisessä paikassa. Onneksi kehräämöllä oli niitä myynnissä ja sain yhden! Matonkuteita lähti myös mukaan kilon verran Kauhavan Kangas-Aitta Oy:lta. Ja kauan etsimäni ihanat puiset napitkin löytyivät puusepän pisteeltä. Kävin myöskin lisää hamstraamassa teippejä Teippitarhalta (valkoinen mötikkä valkoista pitsiteippiä), kun perjantaina pisteellä oli niin kova tunku, ettei kamalasti viitsinyt jonotella.

Tällaisia ihanuuksia tarttui matkaan ja paljon ideoita. Harmi, kun paikassa ei saanut kuvata. Suosittelen kuitenkin, että lähtee ihan mielenkiinnosta messuilla käymään, tunnelma oli aivan mieletön ja ihmiset avoimia! Lisäksi, kun kaikkia yhdistää käsityöt, toisia on helppo lähestyä ;) Mitä nyt kantamusten takia selkä illalla kramppasi, jalat huusivat hoosiannaa ja hartiat vieläkin muistuttelee pistävyydellään siitä, että kantamuksia on ollut riittävästi, matka oli ikimuistoinen ja haluan lähteä ehdottomasti ensi vuonna uudestaan!

Oikein mukavaa maanantaita kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Mie haluuuuun! :P En ole ikinä ollut käsityömessuilla, joten ihanaa, kun kirjoitit kokemuksia! Anoppikin on kehunut noita messuja aiempina vuosina, ensi vuonna on pakko päästä kyllä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukaan vain! :) Ja jollei muuten, nii liity meiän joukkoon ihmeessä. Tarkoitus mennä ensi vuonnakin uudestaan. Pitänee vaan pistää ensi kerralla enemmän omia tekeleitä päälle, muillakin näytti olevan. Jos jotakin erityistä ettii, ni tuolta varmasti löytyy jos jonkinlaista.

      Poista