tiistai 22. lokakuuta 2013

Vanhasta paidasta uusi pipo

Malli: Trikoopipo
Ohje: valmispiposta jäljennetty kaava, äidin avustamana
Koko: oma pää ;)


Kierrätyshän on nyt suurinta huutoa. Ajattelin viedä tässä lähiakoina HM:n kierrätykseen vaatteita ja samalla tongin vaatekaappiani. Sieltä löytyi vanha trikoopaita, joka ei ole koskaan miun päälle istunut. Kangas oli hyvää ja hauskan väristä, joten ajattelin hyötykäyttää kankaan. Halusin uuden trikoopipon ja siispä aloin äidin avustamana tuumasta toimeen :)

Paita, jota lähdin työstämään.
Valmispiposta jäljennetty kaava, äidin tekemä.

Kauaa ei pipon tekemisessä mennyt, noin tunnin verran pyörittelin kankaita ja hurautin sen ompelukoneella. Piposta tuli hieman reilumpi, kuin mallina ollut valmispiponi. Mutta parempi siitä tuli, sillä pipon alle mahtuu hyvin näppärästi nuttura, tykkään pitää hiuksia enemmän kiinni.

Koska on näin pimeetä jo, ajattelin tehdä kenties jossakin välissä pipoon heijastimen ja ommella sen kiinni. Tänään en sitä ehdi tekemään eikä ole oikeastaan tarvikkeitakaan matkassa, mutta eiköhän lähipäivinä sellainen tule väsättyä. Näkee sitten autoilijatkin pimeällä jalankulkijan helpommin!

2 kommenttia:

 1. Hieno tuli!

  Miekin olen ihan hurahtanut näihin kierrätyspipoihin. Tein äidille ihan ostokankaista pipon pari viikkoa sitten ja kylläpä tuntui oudolta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa ja nopeaa! Ja tosiaan, erittäin koukuttavaa ;) Kierrätys on loppujen lopuksi erittäin hauskaa puuhaa, kunhan saa vaan lisää sitä mielikuvitusta. Eiköhän näitä ilmaannu joskus vielä lisääkin, kun oikein kunnon inspis iskee. Tällä hetkellä kyseinen pipo on miun yksi lempipipoistani!

   Poista