torstai 10. syyskuuta 2015

Lappuhaalarit pienelle tulokkaalle

 
Malli: vauvan lappuhaalari, omasta päästä
Koko: 50cm
Tarvikkeet: Bommix Bamboo harmaa (n. 2 kerää), napit

Ihana työkaverini soitti ja pyysi tekemään pienelle, vastasyntyneelle, vajaa 50cm tulokkaalle lappuhaalarit. Väritoiveena oli harmaa ja lanka, jossa olisi puuvillalankaa. Selvitin netin ihmeellisessä syövereissä, mikä puuvillalanka olisi paras pienelle. Suositeltiin bambulankaa, koska se on hygienisempää ja olihan lanka huomattavasti pehmeämpää kuin peruspuuvillalanka. Tein tilauksen Lankamaailmalle ja muutaman päivän kuluttua tilauksesta langat saapuivatkin.


En löytänyt valmista ohjetta lappuhaalareille, joten miun piti turvautua omaan päähäni ja käyttää apuna 50cm bodya. Ystäväni auttoi sen suhteen, minkä mittaiset jalat noin 50 centtisellä pienokaisella on.


Banbulanka oli siitä haasteellista neulottavaa, että lanka rispaantui ja lanka ei kestänyt kovinkaan monta purkamista. Lisäksi pinnasta tulee eläväisempi kuin esim. villalangasta. Lappuosiosta ei tullut niin jämäkkä, kuin olisin toivonut, mutta se sai tuollaisenaan kelvata. Reunat vahvistin virkkauksella. Lappuhaalarin henkselit virkkasin kiinteillä silmukoilla. Nappeina toimi Tiimarin loppuunmyynnistä löytämät isot vaaleansiniset napit. Tietysti lahkeeseen tuli merkki, että työ on käsintehty, tietenkin.


Työkaverini tuli samantien hakemaan haalarin, kun ilmoitin sen olevan valmis. Työkaverini yllätti miut positiivisesti ja toi miulle ihanan paketin Lorealin, Maybelinen ja Lorealin tuotteita. Joko miä kerroin, miten ihana työkaveri miulla onkaan? Harmi, kun ei saa tehdä töitä yhdessä päivittäin! 

PS. Edelleen lahjasta mykistynyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti