tiistai 13. elokuuta 2013

Vauvapeitto isoäidinneliöistä

 
 Vauvapeitto isoäidinneliöistä
Koko: 64cm x 79cm

Tässä oli 9kk jännittäviä hetkiä elettävänä, kun rakas ystäväni S odotti esikoistaan. Näin käsityöläisen sormet alkoivat syyhytä, mitä kaikkea ihanaa pienelle uudelle, ihanalle tulokkaalle voisikaan tehdä! Olin aikaisemmin ostanut kaupasta alennuskorista Novita Veera-lankaa, joka on 100% akryylia. Koska sukupuolta ei silloin vielä tiedetty, niin päätin yhdistää vaaleanpunaisen ja sinisen! Lisäksi miulla oli varastossani valkoista Novitan Flip Flop -lankaa, joka soveltuisi myös vauvan neuleisiin.

Silloin mielessäni kävi ajatus vauvanpeitosta. Halusin vihdoinkin kokeilla tehdä isoäidinneliöitä, joten päätin, että langoista syntyisi peitto. Näppärän ohjeen isoäidinneliöille löysin täältä. Tarkoituksenani oli tehdä peitto alunperin pelkästään sinisistä ja vaaleanpunaisista neliöistä, mutta miulta loppui lanka kesken enkä ehtinyt käydä ostamassa lisää lankaa innostukseltani. Tämän vuoksi jouduin turvautumaan suunnitelmaan B ja sommittelin neliöt uudestaan. Flip flop -lanka loppui myös kesken, eikä sitä enää kaupasta löytynyt. Sen sijaan löysin toisenlaista valkoista akryylilankaa, joka ajoi saman asia.

Lähikuvaa peiton saumoista.

Peitto valmistui ajallaan ja olin oikein tyytyväinen lopputulokseen. Saumoista tein peittoon kohokuviomaiset, jotta peittoon saataisiin lisää yksityöskohtia ja ilmettä. Keskustan neliöitä kiertämään tein paksumman sauman - osittain siksi, että unohdin hetkeksi, miten sain ohuen sauman tehtyä, mutta myös saadakseni lisää yksityiskohtia. Peiton reunat virkkasin Prinsessajuttu -blogin ohjeen mukaan, jota olen käyttänyt aikaisemminkin Keittiöpyyhkeessä


 Ja näin 9kk myöhemmin maailmaan syntyi ihana, pieni poika! Lämmittäköön tämä peitto pientä poikaa päiväunosilla!

Oikein paljon onnea vanhemmille, S ja V! <3

2 kommenttia:

 1. Miun pitää nyt äkkiä kokeilla näitä isoäidinneliöitä että sie ehdit sitten tarvittaessa opettaa miua. :D

  Ja hei, siulle on haaste miun blogissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miäpä opetan siua, onneks se ei ole kovin vaikeaa! Ja tuolta linkin alta löytyy hätäapua ensialkuun :) Ja kiitos, huomasinkin juuri haasteen. Jotenkin osasin odottaa tätä haastetta ;)

   Poista