keskiviikko 7. elokuuta 2013

Näppärästi uusi ilme kalenterille

 
Näin keskellä yötä on aina hyvä tehdä valmiiksi pieniä keskeneräisiä projekteja. Kalenterin tuunaaminen on ollut jo jonkinaikaa mietintämyssyn alla. Oikeanlaisen kalenterin hankkiminen on aina ollut yksi tympeimpiä asioita. Koska en voi elää ilman kalenteria, on miun sellainen hankittava joka vuosi. Vaadin myös kalenterilta tiettyjä ominaisuuksia, koska se on mukana melkein jokapäiväisessä käytössä. Ensinnäkin, kalenterin on oltava kivannäköinen, jotta jaksan katsella sitä kokonaisen vuoden. Toiseksi, siihen pitää mahtua kirjoittamaan tarpeeksi tekstiä ja yhdeltä aukeamalta on nähtävä koko viikon tapahtumat. Kolmanneksi, kalenteri ei saa olla liian pieni eikä liian iso, jotta se mahtuu kulkemaan käsilaukussa hyvin mukana eikä myöskään huku suuriin laukkuihini. Tämähän tuntuu aina olevan joka vuosi aivan mahdoton tehtävä. Löysin sitten lopulta kalenterin, joka sisällöltään oli lähimpänä vaatimuksiani. Tällä kertaa se oli Hello Kitty -kalenteri.

Ei siinä, Hello Kitty on oikein suloinen hahmo. Se ei vain satu olemaan miun juttu. Vaikka kalenterin kansi on oikein kiva ja tyttömäinen, en silti tottunut Hello Kittyyn. Siispä ajattelin hieman tuunata kantta. Olin aikaisemmin kesällä käynyt pyörähtämässä Askaretta -nimisessä askartelukaupassa, josta mukaani tarttui ihanat leimasimet tekstillä. Halusin niitä nyt hyödyntää tähän kalenteriin. Mustetta ja muut tykötarpeet miulta kun löytyi entuudestaan.

Aloitin kellastuttamalla paperin teevedellä (tämän olin tehnyt jo useita päiviä aikaisemmin). Olin tästä tekniikasta aikaisemmin lukenut ja ajattelin nyt kokeilla tehdä paperista "vanhan" näköistä. Ja se toimi! Tosin tämän jälkeen sormet haisivat jonkin aikaa vihreälle teelle, vaikka pesin kädet useaan kertaan. Sitkeää tavaraa! Sitten otin muut tykötarpeet esille ja aloin hommiin.


Leimasin paperiin jokaista lausetta yhden kappaleen ja lisäksi lätkin paperiin ympäriinsä yksittäisiä kirjaimia vailla merkitystä. Sotkuista puuhaahan se oli vähän kokemattomalle, mutta oli se sitäkin hauskempaa :)Sitten vain liimaamaan paperit oikeille paikoilleen. Kivahan siitä tuli :) Samalla tekniikalla ajattelin tuunata myös vuosia sitten ostamani paksun vihon. Ajattelin laittaa vihkoon talteen kaikki neuleohjeeni ja muut pakko kokeilla -listalla olevat toteuttamiskelpoiset ideat. Nyt ne ovat olleet paperilla ja paperit kuleksineet milloin käsityöpusseissa rutussa, milloin taas olleet kadoksissa useiden paperipinojen uumenissa. Nyt ne löytyisivät kätevästi yhdestä ja samasta paikasta. Ja tietysti, enhän miä malttanut olla käyttämättä loppuja liimanrippujani, joten liimasin vielä viimeisillä pisaroilla kyseisen vihkon kanteen pari paperiviuhkaa. Ajanmittaan ne varmaan lytistyy/repeytyy, mutta ei anneta sen nyt häritä. Tällä hetkellä ne tuovat omanlaistaan ilmettä viholle ja piristävät ainakin miua itseäni.

Vas. vihko, johon tulee toteuttamiskelpoiset ideat ja oik. kalenteri :)

Annetaan Be yourself, enjoy life's moments, live laugh love ja believe in your dreams näissä vihoissa muistuttaa meitä kaikista niistä mahdollisuuksista, joita tässä elämässä on! Joskus ne itsestäänselvät asiatkin tarvisee olla näkyvillä, jotta ne tulee huomatuksi ;) Tällaista tekemistä tänä yönä, aamulla pääsee taas uuden tekemisen kimppuun :)

 

2 kommenttia:

  1. Eka kommentti! ;)

    Hieno vihko ja kalenteri! Mie en olekaan kokeillut leimailua, mieli on kyllä tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Näinpä näkyy olevan ensimmäinen kommentti! ;) Ja kiitos! Sotkuista puuhaa tuo miul oli, sormet oli hiukan mustat tämän jälkeen. Mies tokaisi, eikö olisi voinut etsiä netistä valmista kuvaa ja tulostaa, mut mitäs hauskaa siinä ois ollut! :) Olihan tuo hieman hitaampaa, mutta ihan hauskaa :)

    VastaaPoista