torstai 8. elokuuta 2013

Kännykkäpussi älypuhelimelle

Oli jo itseasiassa kevät, kun aloin katsella älypuhelimeni Gollaa. Vanha Gollani oli jonkin aikaa alkanut näyttää hajoamisenmerkkejä. Reunat olivat alkaneet hieman repsottaa ja ulkoasu kulahtaa. Lisäksi, suoraan sanoen, aloin hieman tympääntyä siihen, sillä katselin samaa Gollaa koko ajan! Aloin miettiä, millaisen kännykkäpussin tekisin. Koska elämme älypuhelinaikaa, näyttö tulisi suojata hyvin. Miun tuurilla se kuitenkin halkeaisi, jos se johonkin kolahtaisi.

Silloin olin löytänyt Novitan Huopasen ja sen huovuttamisen ilot. Työpaikallani työtoverillani E:llä oli aivan syötävän suloinen virkattu pöllö-kännykkäpussi! Satun vain rakastamaan pöllöjä, joten päätin yhdistää Novitan Huopasen ja tuon virkatun kännykkäpussin. Miulla sattui myös olemaan sopivasti lankaa jäljellä pöllöä varten joululahjojen jäljiltä, joten eikun yön pimeinä tunteina tuumasta toimeen! Ohje alkuperäiseen ohjeeseen löytyy Virkkausta ja värkkäystä -blogista Virkattu kännykkäkotelo.


Virkkasin suurinpiirtein 2x isomman kännykkäpussin, kuin vanha Gollani. Pussi kun kutistui suurinpiirtein ohjeen mukaan 40% alkuperäisestä koostaan. Pyöräytin pussin Novitan ohjeen mukaan pesukoneessa. Pussi jäi harmikseni liian suureksi, joten pistin sen vielä uudestaan pyörimään, jolloin lopputulos oli melkein halutunkokoinen. Lopuksi kuivahuovutin pöllölle silmät ja nokan. Alkuperäisessä ohjeessa pöllölle oli virkattu vain silmät ja nokka, mutta miä vähän innostuin, ja tein viereen siivet ja jalat alle. Rautakaupasta sain metallisia ripustuslenkkejä ja nappasin verhonipsun pitämään suuaukkoa kiinni. Kokoa valmiille pöllölle tuli 10cm x 18cm ilman ripustuslenkkiä. Omaan älypuhelimeeni se on hieman iso, mutta se ei haittaa. Oon jo miettinyt uuden ostamista. Sen sijaan miehen Samsung Galaxy SIII:een se on oikein sopiva ;)


Kännykkäpussi sivusta


Harmikseni en ikuistanut työvaiheita kameralla enkä yhtään ottanut ylös, kuinka paljon lankaa tähän meni. Mutta yksi kerä kumpaakin väriä riittää vallanmainiosti ja sitä jää vielä niin paljon yli, että voi tehdä toisen vaikka veljelleen tai siskolleen! Ja näitähän voi tehdä minkä värisenä tahansa, työkaverillani taisi olla peräti pinkki pöllö ;) Aika ihuna sekin!


Kännykkäpussi takaa

Ja mieheni vielä väläytteli ideaa Angry Birds -faneille! Tällä ideallahan voisi tehdä tosiaan näitä vihaisia lintujakin, jos joku tykkää. Sanoo miun pöllöäkin sellaiseksi, ehkä se sitten onkin Angry Owl? Joka tapauksessa, se suojaa varmasti paremmin näyttöä huovutettuna kuin neulottuna tavallisesti langasta. Lisäksi kotelo on persoonallinen ja enemmän nyt miun näköinen. Silmät toisella on vähän vinksin vonksin, mutta ehkä niin on vähän miullakin ;)

Itseasiassa miulla on kans toinen kännykkäpussi työnalla. Huovutettu sekin, mutta viimeistely on vielä kesken. Siitä tulee tänne varmasti kuvaa myöhemmin. Ajattelin laittaa nämä huovutetut kännykäpussit yhtä aikaa näytille, mutta pitihän tämä idea päästä jakamaan muidenkin kanssa jo paljon aikaisemmin ;)

Tämä miun tekemä pöllö on huovutettu ja siksi vähän sovellettu ohjetta siten, että se sopii Novitan Huopanen langalle. Mikäli haluat tehdä sen huovuttamalla Novita Huopanen -langasta, niin tästä löytyy mm. hyvä ohje, miten Huopanen käyttäytyy. Langan vyöteessä myöskin pitäisi kyseinen ohje lukea. Vinkki: koneessa huovuttaessa kannattaa pussin sisälle pistää esim. Minigrip-pussi, jotta pussin sivut eivät huovu toisiinsa kiinni. Märkänä pussia voi muovata helposti.

Langan mukaan siis ohjetta soveltamaan! Ja itse käytin myös vanhaa Gollaa tässä apuna, joten ei se aina ole niin millintarkkaa ja vakavaa ;) Joten rohkeasti vain kokeilemaan! Jos se menee pieleen, niin ainahan voi aloittaa uudestaan ja tehdä uuden - tai kuten miun tapauksessa: pura ja keri useita kertoja, kyllä se joskus vielä onnistuu.

Oivaltamisen ja tekemisen iloa!

2 kommenttia:

 1. Miun pitäis nyt todellakin kokeilla jotain huovutettua, noista tulee niin kivan näköisiä!

  "Elämme älypuhelinaikaa..." Hei, jotkut meistä on kännyköissään vielä aika kivikaudella! :D

  VastaaPoista
 2. Suosittelen Minna kokeilemaan neuloa/virkata ja sitten koneessa huovuttaa. Se ei ole ollenkaan niin vaikeaa, kuin miltä kuulostaa! Itse tykkään :)

  Ja mehän elämme älypuhelinaikaa, mutta se ei sulje pois tavan puhelimia ja kännyköitä ;) Mutta siis pointti oli sillä lauseella se, että älypuhelin vaatii pussiltaan erilaisia ominaisuuksia kuin mitä tavallinen kännykkä. Juurikin tuon näytön suojaamisen, kun taas vanhat kännykät kesti kovimmatkin iskut. Ah, vanhat kännykät, niissä on sitä jotakin! Siksi valitsin huovutettavan materiaalin, koska se on paksumpi ja kestää ehkä hieman paremmin kuin esimerkiksi 7-veljestä :) Ja tuli tehtyä vähän jotain omaakin kännykkäpussiin, eikä tullut aivan suoraan valmiista ohjeesta. Mutta tässä ohjeessa myös parasta se, että se käy myös tavalliselle, ei-älypuhelimelle oikein hyvin! Ja tilaa jää oikein hyvin esim. vaikkapa pankkikortille.

  Hyvä kun tarkensit lausetta, ei pidä päästä aina liian helpolla ;)

  VastaaPoista