torstai 12. huhtikuuta 2018

Lumihiutaleet hiljaa leijaileeMalli: Peitto vauvalle
Lanka: Drops Alpaca valkoinen kaksinkertaisena ja Teddy valkoinen
Koko: 67cm x 51cm

Tein häidemme aikaan boleroa neulomalla harvalla neuloksella. Tämä kappale vain epäonnistuin, enkä jaksanut purkaa työni tulosta. Jätin sen siis odottamaan, josko keksisin sille järkevää käyttöä. Helmikuisemme syntymän aikaan mielessä pyöri peitto, joka olisi talvinen. Niinpä päätin tehdä kappaleesta pienen peiton, jota voisi käyttää kaukalossa.

Virkkasin peittoon Teddylangasta kolme lumihiutaletta: yhden ison ja kolme pienempää. Ohje oli Pinterestistä, mutta alkuperäinen löytyy näemmä Youtubesta. Itse käytin Pinterestin kautta löytynyttä ohjetta, tätä.

Koska peitto on harvaneuloksista, laskee se tuulen läpi eikä välttämättä ole niin lämmin kuin halusin. Siksi lisäsin peiton taakse Jyskistä ostetusta valkoisesta fleecestä vuoren. Tiedän, että fleecestä ollaan montaa mieltä, mutta tässä tapauksessa se ajoi asiansa. Tarkoitukseni ei muutenkaan pestä peittoa kovinkaan usein, jollei mene likaiseksi ;)

Harmikseni vain Alpacasta neulottu kappale vetää kasaan ja tämän vuoksi myös vetää fleeceä ikävästi kippuraan (vaikka kappale on oikean kokoinen, pahus). Joka tapauksessa peitto on palvellut talvella kaukalossa meidän pienellä, vaikkei se nyt mikään kaikkein onnistunein kädentaidonnäyte nyt olekaan ;) Tällä mammalla on ollut hieman kädet täynnä kaikessa muussa, ettei nyt ennättänyt niin paljon viilaamaan sitä pilkkua peiton suhteen, jota normaalisti olisin tehnyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti