torstai 1. syyskuuta 2016

Kuka sanoi, että tuhkakupin pitäisi olla ruma?


Tuhkakuppi
Käytetyt materiaalit: tyhjä ja pesty lasipurkki, valkoinen askartelumaali, mulperipaperi, juuttinaru, lakka

Meidän taloudessamme kumpikaan ei tupakoi. Kun meillä tätä tilaa nyt riittää, niin on alkanut vieraitakin käymään enemmän ja useammin. Osa vieraista tupakoi, ja sen vuoksi parvekkeellamme on tuhkakuppi. Itse tykkään parvekkeella oleskella ja lueskella kirjaa, ja saunan jälkeen siellä on mukava vilvoitella. En siis halunnut katsella siellä rumaa vanhaa kurkkusalaattipurkkia, josta sätkät paistavat läsnäolollaan ja kovassa tuulessa tölkit sisältöineen lähtevät lentelemään.

Miksipä en siis tekisi omaa silmää miellyttävän tuhkakupin, jos sellaista kerran aina silloin tällöin tarvitsee? Hirveästi en viitsinyt satsata rahaa tuhkakuppiin, joten otin käyttöön sitä, mitä kaapistani löysin. Käytin siis Tiimarin loppuunmyynnistä ostamani askartelumaalin, lakkapurkin, juuttinarun pätkän, mulperipaperin ja tulostimen ja tietysti sen puhtaaksi pesemäni lasipurkin. Lasipurkin maalasin muutamalla maalikerroksella valkoiseksi. Tulostin mulperipaperille kuvan ja lakkasin sen lasipurkin pintaan. Juuttinarun kiepautin reunalle vielä koristeeksi.

Tulostamani kuva oli alunperin mustavalkoinen, ei siis suinkaan vihreä tai violetti. Kyseiset värit tulivat vahingossa lakan irrottaessa mustetta. Mutta sanoisinko, ettei yhtään hullumpi ;) Kuvan löysin googlen kuvahaulla "smoke raven". Kuva on lähteen mukaan Pinterestistä, mutta linkki ei kuitenkaan vie kyseiseen kuvaan.. Outoa.

Nyt voin ihailla nättiä purkkia parvekkeella ja tupakantumpit menevät nätisti piiloon eikä tuhkakuppia tarvitse koko ajan piilotella tai viedä pois ;)

2 kommenttia: