sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tyttöjen viikonloppu

 

Meillä vietettiin viikonloppuna aikaa tyttöjen kesken. Tarjolla oli jos jonkinmoista taidonnäytettä. Koska osalla meistä oli erinäisiä rajoituksia ruoka-aineissa, teimme siis aika pitkälle gluteenittomia tuotteita. Tarjolla oli siis pizzaa, kakkuja ja keksejä.


Ja kuten kuvasta näkyy, vietimme samalla myös kihlajaisia. Kyseisessä juustokakussa ei ole lainkaan käytetty liivatetta. Ohje kakkuun löytyy Lunni Leipoo -blogista. Sen verran ohjetta on sovellettu, että kyseessä on valkosuklaakakku. Kakkuun on käytetty tomusokeria, kuohukermaa, vaniljasokeria, maustamatonta tuorejuustoa ja sulatettua valkosuklaata. Pohjassa on puolet Digestivekeksejä ja puolet popcornia. Ja popcornpohja kyllä toimi erinomaisesti juustokakussa! Koristeet ovat sokerimassaa. Sydämet ja kukat on tehty Clas Ohlsonin muoteilla.

Koska kaverini on myös kova käsitöiden tekijä, voisin vaikka vannoa, että pöytäliina on hänen tekemänsä! Jollei ole hänen tekojaan, niin ainakin hänen läheistensä.

Popcornkakku on tehty Kinuskikissan ohjeella. Ohje löytyy kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014) tai sitten myös Makuja.fi-osoitteesta. Keksit olivat kaverini ohje, jonka alkuperää en osaa sanoa. Kuitenkin olivat yksinkertaisia ja maukkaita!

Tuli hieman leivontapainotteinen postaus, mutta käsityötä nämäkin. Vieressä on pino jälleen valmistuneita töitä, kunhan saan ne kuvattua. Niiden putkahtelua blogin puolelle uotellessa!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti