lauantai 21. syyskuuta 2013

Vauvalle vaatteet syksyksi/talveksi


 Vauvan takki, housut ja junasukat
Koko: 80cm
Käytetty lanka: 7-veljestä (yksivärinen, Raita ja Kyyhky)

Tarkastelin tuossa yksi syksyinen päivä lankakorejani ja totesin, että noita lankojahan riittää joka lähtöön! Niitä sikisi enemmän, kun mitä ennätin ajatella, mitähän niistä tekisin. Satuin ihmettelemään ääneen, että mitähän miä niistä keksisin, ja että nyt en aio ostaa yhtään uutta lankaa ihan heti.

Eräälle kaverilleni oli syntynyt jokin aika sitten tyttö ja hän esitti toiveen, että tekisin hänen tyttärelleen nutut syksyksi/talveksi, sillä hänellä ei sellasia juuri nyt ole. Ja että tekisin niistä langoista, joita miulta löytyy. Toiveena oli, että värit olisivat tyttömäiset, koska nutut tulisivat tytölle.

Teki mieli sanoa, että kannattaa varoa, mitä toivoo! Nimittäin jostain kumman syystä miun lankalaatikosta sattui löytymään juurikin punaista 7-veikkaa useampi kerä, sekä jotain vanhaa Novitan Raita-lankaa luumunpunaisena. Lisäksi toiveena oli tietty myös sukat, ettei pikkuneidin jalat pääsisi palelemaan. Ne tein jämälangoista.

Villatakin kuviointia lähempää.

Villatakin "kukkaköynnös".

Takin ohje löytyy täältä. Hieman sovelsin ohjetta, sillä ohjeen lanka oli ohuempaa neuletiheykseltään kuin mitä 7-veikka on. Neuloin myös sileän neuleen sijaan helmineuletta ja palmikkoa, jotta säilyttäisin mielenkiinnon neulomukseen ja saisin luotua hieman erilaisia pintoja. Resorit neuloin eri värillä, jotta saisin hieman rikkoneen tuota joulun mieleen tuovaa tunnelmaa! En kuitenkaan halunnut antaa tällä kertaa mitään täysin joulunpunaista, koska tarkoitus oli pukua käyttää muutenkin kuin jouluna ;) Sen vuoksi tein palmikot, jotta saisin luotua hieman köynösmäisyyttä ja virkkasin muutaman pienen kukan takkiin. Napit ovat kierrätyskeskuksesta.

Villahousujen resoria ja lahkeen suissa oleva virkattu kukkanen.

Villahousujen ohje on Drops Designin sivuilta. Helppo, nopea ja näppärä! Vyötärö piti neuloa punaisesta langasta, koska luumunpunainen Raita-lanka loppui kesken. Mutta onhan tuo kiva noinkin! Sukat ovat perinteiset junasukat, joiden pohjaan pistin silikonia jarruiksi. Pikkuneiti on jo sen ikäinen, että mennään eteenpäin kovaa vauhtia, joten toiveena oli myös jonkinlaiset jarrut pohjaan. Kaksi kerrosta silikonia pistin ja se näyttäisi riittäneen. Kuvio hieman levahti, mutta tuskinpa se itse käyttötarkoitukseen vaikuttaa. Sukkien pohjan pituudeksi tuli loppupeleissä 13cm, jotka sitten venyvät n. 16 cm asti.

Villasukkien jarrupohja.

Tuomisia viedessäni vastassa oli heti pikkuneiti, aivan valloittava tapaus, joka ei paljoa ujostellut! Vauhtia piisasi niin paljon, ettei siinä paljon ehtinyt muualle vilkaista, kun neiti vipelti menemään. Neiti myöskin kiinnostui samantien tuomisista ja alkoi tutkimaan kassia. Takki oli ainakin hihoista hieman iso, mutta siitä selviää hyvin hihoja käärimällä! Kaverini vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen, vaikka miua hieman hirvitti, mitä hän sanoo oikein tästä väriyhdistelmästä! :D Samalla miua hirvitti, tuliko takista liian pieni, kun en ollut aikaisemmin tyttöä nähnyt ja koon arviointi oli vaikeaa, vaikka ohje oli edessä. Ei onneksi tarvinnut pelätä, että pieneksi olisi jäänyt ;) Eiköhän näillä pikkuneiti selviä eteenpäin.

Aikaisemmin en ole koskaan neulonut vaatteita vauvalle, mutta tulipahan sekin nyt kokeiltua. Enkä usko, että nämä jäävät ainokaisiksi tekeleikseni! :)

2 kommenttia:

 1. Tuli kyllä hienot!

  Ja tuo jarrupohja villasukkiin on loistojuttu.Villasukat pitävät varpaat lämpöisinä, mutta ovat esimerkiksi laminaatilla tavattoman liukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa huono puoli, mikä silikonissa oli, että se haisi ihan kamalalle! Onneks kuivuessaan ei enää haissut. Mut pitää varmaan jossain välissä tehdä itselleenkin ihan omat ns. jarrusukat ;)

   Poista