perjantai 27. syyskuuta 2013

Vanhojen muistelua

Näin torstai-illan ratoksi ajattelin jakaa teille parin vuoden takaisia tekeleitäni. Nämä päätyivät pukin konttiin.

Vesi-liima-seoksella kovetettu pitsikori.

Pitsikoreja virkkasin ohuesta puuvillalangasta. Ajattelin tuolloin kokeilla tärkkäämistä sokerilla, mutta tällä kertaa se ei tullut kyseeseen. Olin aikaisemmin kokeillut sokeritärkillä tärkätä testimielellä, ja pipariksihan se meni (näin joulun kunniaksi!), kun koko teos meni  kasaan ja käsiin jäi tahmainen muisto. Tutkailin hieman nettiä ja kaapistani löytyi EriKeeper-pullo. Hetken surffailtuani päätin kokeilla vesi-liima-seosta. Se kesti hyvin kosteissa tiloissa olon ja näin sain kovetettua korin haluamaani muotoon metallisen purkin avulla. Purkin tietysti suojasin elmukelmulla, jotta purkki ei itse mennyt ihan liimaan. Pitsikori vain aseteltiin purkin päälle haluttuun muotoon ja odotteli lopputulosta. Ja koska näitä koreja miulla oli yli 5kpl kovetettavana ja olin jälleen myöhässä joululahjojen teossa, piti miun hieman nopeuttaa kuivumisprosessia: pistin meidän pöytätuulettimen pöhöttämään ja kori kuivui huomattavasti nopeammin kuin vain odottamalla!

Sytykekävyt- ja ruusut paketeissaan.
Kokeilin tuolloin myös ensimmäistä kertaa sytykeruusujen tekoa. Ei ne kamalan vaikeita olleet, kun uskalsi vain käydä tuumasta toimeen! Meillä vanhemmat keräävät kesällä käpyjä, jotka on käteviä uunin sytyttämisessä. Päätin hieman tehostaa ideaa ja kastaa niitä steariiniin. Hieman laiska kun olen toisinaan, niin en jaksanut väsätä monia kymmeniä sytykeruusuja, ja munakennotkin loppuivat kesken kaiken. Mutta hyvin ajoivat asiansa nuo kävytkin! Ja näitähän on tarkoitus tehdä jälleen talveksi lisää, joten eiköhän siitäkin tule ihan oma postauksensa myöhemmin. :)

2 kommenttia:

 1. Pitäisi kokeillakin noiden korien tekemistä: niissähän olisi niin ihana säilyttää vaikka kaikenlaisia koruja. :)

  Sytykeruusutehdas käynnistyy meilläkin lähiaikoina, kynttilänjämiä olisi vaikka muille jakaa. Hitsi, kun asutte nyt niin kaukana, oltaisiin voitu sotkea joku ilta yhdessä ruusut kasaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan! :( Miäki joudun nyt tilanpuutteen vuoksi menee vanhemmille niitä tekee, kun tuo miun keittiö on nii pieni, ettei siellä oikein mahdu tekee! :/ Iteki nyt jemmannut noita kynttiläjämiä ja kananmunakennoja, et eiköhän niistä sytykkeitä saa!

   Poista