perjantai 11. joulukuuta 2015

Käsityöblogit -ryhmän 11. luukku


Nyt oli miun vuoro avata FB:n Käsityöblogit -ryhmän 11. luukku. Tämä samainen idea vilahti Lumioosilla 7. luukussa, jonka huomasin näin jälkijunaan. Ei kuitenkaan anneta sen häiritä. Tässä on omaversioni kynttilöiden tekemisestä ja kierrättämisestä.

Eli kyseessähän on ns. Räsymattokynttilä, josta monet ovat varmaankin nähneet vilahduksia sosiaalisessa mediassa tai blogeissa. Kynttilät on tehty kierrättämällä vanhoista kynttilän pätkistä. Eli jos olet ahkera kynttilöiden suurkuluttaja, tämä on siun juttusi!

Tarvitset siis kynttilän jämiä, sydänlankaa (saa esim. Sinellistä muutamalla eurolla pätkän ja riittää hyvin), pari maitotörppöä (nämä sain työpaikaltani, koska meillä ei ollut siihen hätään sopivia törppöjä), grillitikkuja, kattilan vedelle ja siihen pienemmän astian, joka kestää kuumuutta. 

 

Itse sulatin kynttilät vesihauteessa, koska tuolloin steariini sulaa tasaisesti eikä syty niin herkästi palamaan. Olin tätä ennen pilkkonut steariinin jämät pieneksi silpuksi ja lajitellut oman värisiin pusseihin. Dippasin sulassa steariinissa sydänlangat (ettei niiden ympäriltä steariini vetäydy ja jätä koloja) ja pätkäsin ne sopiviksi maitotörppöihin niin, että ne jäivät grillitikkuihin sidottuna roikkumaan. Steariinin sulattamiseen kannattaa varata aikaa, koska se ei tapahdu ihan hetkessä. Tämä on hyvin kärsivällisen hommaa, mutta lopulta odotus palkitaan. Annoin kynttilöiden vetäytyä ja jähmettyä rauhassa useamman vuorokauden, ennen kuin poistin pahvitörpöt niiden päältä. Steariinia olisi pitänyt hieman enemmän varata, koska steariinin jähmettyessä se vetäytyy ja näin ollen kynttilöihin jäi kuoppa ;) Onneksi ei ei kuitenkaan haitannut ystäväpiiriäni, joille vein nämä lahjaksi pikkujouluissa useampi viikko sitten. 

Näin lopuksi muistutan, ettei kynttilöitä saa koskaan jättää itsekseen palamaan! Joten ei muuta kuin mukavia hetkiä kynttilöiden parissa ja annetaan niiden tuoda valoa pimeyteen näin hämärien ilmojen keskellä :)

Muiden päivien luukut löydät alta, käykääs kurkkaamassa:
Annukan aurinkoiset
Pieniä hetkiä
VillaNanna
Söpölandian sauma & silmukka
Lankarakkautta
Katjun kannoilla
Lumioosi
Puikkomaisteri
Vastarannan virkkaaja
Mehukekkerit

Seuraavan luukun jälkeeni avaa The Little Village, jäämme siis odottamaan hänen tuotoksiaan ;)

4 kommenttia:

  1. Sinulla on niin hyvin onnistuneet nuo kynttilät, eikö ollutkin mukavaa puuhaa? Aion vielä kokeilla noit räsymattokynttilöitä, mutten ole varma maltanko odottaa kerroksen jäähtymistä :D Hyvää joulun odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl miä tykkäsin kynttilöiden teosta! :) Samalla sai kierrätäneen vanhojen kynttilöiden jämät ja ne takaisin käyttöön. Näitä tehdessä kynttilämassan jähmettyminen oli nopeampaa, kun massan sulattaminen ;) Mukavaa joulunodotusta sinnekin! :)

      Poista