torstai 16. huhtikuuta 2015

Tennareita pukkaa!

Malli: Jaana Elon tennarisukat
Lanka: Novita 7-veljestä
Koko: 35/36

Tein siskolleni synttärilahjaks tennarisukat. Synttärit menivät jo. Helmikuussa. Kyllä. Nyt ne vasta ovat valmiit! Noh, koska jokaiseen työhön liittyy jonkinlainen tarina, niin liittyy myös näihin sukkiin. Tein aluksi sukista liian pienet. Sukkaosahan oli tietenkin sopiva, mutta sukista tuli pienet noiden sivuraitojen vuoksi (tein siis raidoista liian lyhyet) ja uusiksihan ne menivät. Nyt sukat on korjattu, vaikka tosin ne vieläkin odottavat tuossa pöydällä korjattuina, että saisin ne kiikutettua takaisin siskolleni.

Ei se mitään, siskoni ilahtui sukista kovasti, vaikka joutuikin niitä nyt sitten odottelmaan jonkin aikaa. Mut eikös hyvää kannatakin aina odottaa? Sukkien ohje oli oikein helppolukuinen ja selkeä. Ainoa asia, mikä tökki, oli oma mielentilani ja jostain syystä yksityiskohtien tekeminen vaikutti työläälle. Ehkäpä se johtui siitä, että halusin nähdä jo lopputuloksen ja tiesin, että siskoni tykkäisi näistä. Taisin olla liian kärsimätön ja hätäinen, ja siksi näiden kanssa sattui pienoinen "kömmähdys". Ja sen verran tunnustan, että olin laiska (lue: menin sieltä, mistä aita on matalin), ja nyöritin vain langat keskenään, jotta sain sukkiin nauhat. Mutta kivathan noista tuli näinkin.

Nyt on siskollani omat tennarisukat. Ja kyllä, vien siskolleni mahdollisimman nopeasti, jahka muulta elämältäni ennätän. En nyt ihan heti taida tehdä toisia tennarisukkia. Pitää odotella, että aika kultaa muistot ja sitten uusien ihanien tennarisukkien kimppuun!

2 kommenttia:

  1. Onpa upeat! Tennarisukat on tosi suuritöiset! Itse olen tehnyt yhdet, eikä lopputulos ollut kyllä niin upea kuin sinulla. Ja itselläin kävi muuten samoin, että sivuraidat kutistivat kokoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! tuo ohje oli helppo ja selkeä, mutta olihan tuo näperteleminen aika työlästa kaikesta huolimatta. Tekemällä oppii ja tulisihan seuraavista paremmat, kun vain harjoittelisi. Ja huh! Onneksi en oo ainoa, kenelle kävi tämä "kutistumisilmiö" sukkien teossa ;)

      Poista