torstai 24. heinäkuuta 2014

Huopatossut vauvalle


Ohje: Vauvan huovutetut palatossut (sovellettu Novitan huovutetut palatossut -ohjeesta)
Koko: pohjan pituus n. 9cm
Lanka: Novita Huopanen harmaa ja violetti, Isoveli vaaleanpunainen
Menekki: jämälangat
Muut tarvikkeet: Novitan virkkuulanka, harmaa ja puiset napit (Askaretta)

Löysin jokin aika sitten ihanat pienet huovutetut tossut Tilduliinu-blogista. Alkuperäinen ohje on Novitan huovutetut palatossut, mutta ohjetta olen soveltanut oman mieleni mukaan. Ehkä kaikkein suurin murheenkryyni oli tossujen kokoaminen, kunnes ohjeesta pääsi perille, kuinka tossut kootaan. Koottuani ja pääteltyäni tossut neuloin 5s/puikko varren sisältä ja neuloin 15kerrosta joustinneuletta. Tossuihin liitin aiemmin virkatut tähdet ja pienet puiset, tähtinapit.


Pieni kämmähdys miulla kävi tossujen kanssa: koottuani en muistanut, missä järjestyksessä aloitin tossujen kokoamisen ja tein sitten vahingossa toiseen pariin värit päinvastoin! No mutta ei se mitään, tein sitten molemmille uudet parit ;) Näitä on siis myöhemmin lisää tulossa!

Ja tuli jälleen huomattua, että erivärinen Huopanen huopuu erilailla. Tämä pari huopui samankokoiseksi, kun olivat samassa koneessa. Peilikuvana olevat tossut huopuivat eritavalla, koska olivat eriaikaan huopumassa. Johtuen, että toisen parin huovutin koemielessä koneessa ja kokeilin, toimiiko kyseinen varsi miten hyvin mallissa. Piti vähän käyttää huovuttamisen jälkeen muotoillessa apuna lusikkaa (IKEA-tavaraa kun oli, sai myös lusikka samalla uusia muotoja!).

Suosittelen kokeilemaan, jos pienet tossut jäivät mieleesi ja tiedät niille jo pienet jalat valmiiksi! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti