perjantai 22. joulukuuta 2017

Käsityöblogien joulukalenteri 2017 - Luukku 22


Malli: Tähtihimmeli
Tarvikkeet: askartelupillejä, siimaa, sakset

Vaikka joulun aika on kiireistä aikaa, ja etenkin nyt, kun otetaan loppukiriä töiden osalta ja aletaan valmistautua siihen, että perheemme kasvaa yhdellä uudella tulokkaalla, päätin kuitenkin osallistua  FB:n Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin. Aina on sen verran aikaa löydyttävä, ei joulu nyt niin kiireistä aikaa saa olla ;)

Tänä vuonna ajattelin tehdä meille jouluksi askartelupilleistä himmelin. Koska vietän joulun töissä, niin tein perinteisestä himmelistä poiketen tähtihimmelin, jotta voin nauttia himmelistä pidempään. Löysin Kärkkäiseltä askartelupillejä, joista siiman avulla askartelin glögin ja youtuben voimalla tähden. Tähän varmasti käy tavalliset mustat pillitkin, mutta askartelupillit ovat ohuempia ja jämäkämpiä, kuin tavalliset pillit, joten siksi valitsin askartelupillit. Ostin tosin myös Tigersistä  halvalla mustia pillejä, mutta jätän ne odottelemaan nyt muuta käyttöä ;)


Jostain syystä himmeleiden teko ei ole ollut minulle se helpoin homma, ja jouduin useamman kerran katsomaan tarkemmin, mikä pilli menee mihinkin kohtaan. Lopulta kuitenkin tiiraileminen videolta palkittiin ja sain himmelin tehtyä.

Ajattelin ripustaa himmelin eteisemme kattoon ja kenties teen sille vielä muutaman pienen tähtiparinkin vierelle. Voi olla, että menee ensi vuoden puolelle, mut meidän perheessä joulu jatkuu aina loppiaiseen asti ja ajattelin jättää ne roikkumaan vielä pidemmäksikin ajaksi kattoon ja tuomaan vähän väriä (mustaa väriä, heh) valkoisiin seiniin ja kattoon. Mietin myöskin, että ehkä kenties ripustan vielä tähtiin jonkinlaiset pienet muoviset prismahelmet, joita löytyy kätköistä. Vielä mietin asiaa, joten tähän postaukseen ne eivät ehtineet mukaan.

Meillä ei ole koti vielä joulukunnossa. Vielä on laatikot tekemättä, siivoukset tekemättä, jouluvalojen ripustaminen tekemättä. Jopa osa joululahjoista jäi tänä vuonna kauppaan, koska kaupat hyllyt ammottivat tyhjyyttään ja tänä vuonna en vain pysy muiden vauhdissa mukana. Onneksi se joulu sentään tulee muutenkin. Ensi vuonna sitten laittelen joulua rauhassa ja ajoissa meille kotiin, kun en silloin toivon mukaan ole joutunut vielä töihin palaamaan tai jos olen, niin saisin olla sen vapaalla. Joulukinkku sentään meiltä löytyy, joten ehkä meidän joulu ei ole ihan kokonaan tuhoon tuomittu ;)

Mukavaa joulun odotusta kaikille! Nauttikaa hyvästä seurasta, ruuasta ja juomasta!

Edit: Tässä vielä näin jälkikäteen lisättyinä Käsityöblogien joulukalenteri 2017, olkaa hyvät!

  1. Unelmallinen elämä -  MITEN SELVITÄ JOULUVALMISTELUISTA?
  2. Sormustin - Helppo kettulaukku + kaava
  3. Vastarannan virkkaaja - Maailman paras joululahja
  4. Käsintehtyä ja kaunista - Suloiset pakettikoristeet
  5. Kototeko - Kaikki paketissa
  6. Kangaskorjaamolla - Punotut sydämet joulukuuseen sis. kaavat
  7. Kettuja uunissa - Rumat jouluvillapaidat joulukorteissa
  8. Made by Emilia - Käsityöblogien joulukalenteri: 8 luukku
  9. ....
  10. Craft Candidate - Nopeat ja helpot tuubikaulurit
  11. Käsin tehtyä - Virkattu tonttu joulukuuseen
  12. Ihan oikea blogi? - Virkatut tonttutytöt sis. ohje
  13. NonnuNeuloja - Käsityöt blogin joulukalenterin 13. luukku (Youtube)
  14. Pihlajan oksalla - Tonttuovi ja muut tämän joulun ihanat sekä helpot koristeet
  15. Alvariina - Patalaput
  16. Pikku Akan Tilkkuvakka -Munankuorimosaiikkia kynttilänvalossa 
  17. Sukat hukassa - Printattava sukkavyöte ja sukkalahjakortti
  18. Rosanna of May - Helppo havupallo
  19. Villa ja Villa - Heijastavat lumihiutaleet
  20. Punatukka ja kaksi karhua - KÄSITYÖBLOGIEN JOULUKALENTERIN LUUKKU 20
  21. VillaNanna - Käsityöblogien joulukalenteri 2017 - Luukku 21
  22. Inspiraation vietävänä - Käsityöblogien joulukalenteri 2017 - Luukku 22
  23. Belle Époque Wedding - Siksak-palmikkoinen lippapipo heijastinlangasta
  24. Neuletiede - Käsityöblogien joulukalenteri 2017 – luukku 24
Valitettavasti en löydä 9. luukkua joulukalenterista tänä vuonna. Liekö tontut olleet liian kiireisiä, että 9. luukku jäänyt välistä?



2 kommenttia:

  1. Onpa kiva himmeli, varsinkin kun menee vielä pitkään yli joulun :) Uskallanko kysyä paljonko meni aikaa himmelitähden tekoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vajaan muutaman tunnin miä sitä väsäsin, en ole vielä kovin taitava himmelintekijä. Joltain kätevämmältä onniatuu varmasti nopeammin. Samalla katsoin televisiota ja yritin antaa huomiota huomionkipeälle koiralle. Ja taisin syödäkin välissä :D Rohkeasti vain tekemään!

      Poista