torstai 26. kesäkuuta 2014

Käsityötarvikkeille säilytyspussi

Tähän asti oon aika pitkälle neulonut kaikille muille jotakin. Tällä kertaa halusin tehdä kerrankin jotakin itselleni.

Tarvikkeet: Novita Huopanen, 1 kerä, puuvillalangan jämät,
2kpl nappeja, neulaa ja lankaa

Aikaisemmin miulla oli ollut kaikki puikot, sakset, mittanauhat ym. käsityötarvikkeet pitkin poikin käsityöpussukkaani (tai kuten jotkut ovat sen nimenneet puuhapussiksi). Lopulta miä tuskastuin tähän ja kaivoin pienenä välityönä Huopasen lankakerän ja neuloin siitä itselleni  säilytyspussin.


Neuloin ja huovutin teokseni pesukoneessa. Harmikseni huomasin, että kyseiset ns. läpät jäivät liian suuriksi ja jouduin niitä saksien kanssa muotoilemaan ja leikkaamaan uudestaan. Sen jälkeen hieman käsin huovutin saksien tekemää rumaa reunusta. Käytin Tiimarista ostamiani isoja, värikkäitä nappeja pussiini. Napit ovat ostettu silloin, kun Tiimarilla oli loppuunmyynti menossa. 


Pussi tarvitsi miusta vähän piristystä ja ompelin ompelukoneella pussiin kiinni itse virkkaamani pitsin. Alareunaan virkkasin tähden pieneksi piristykseksi vanhemmilta löytämästäni puuvillalangasta.

 

Idea valmiista työstä muuttui monta kertaa, mutta lopulta siitä tuli tällainen. Eihän se ihan virheetönkään ole, eikä välttämättä kaikkien silmää miellytä. Ajaa kuitenkin asiansa ja miä oon lopputulokseen siihen nähden tyytyväinen :)

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Itsevirkattua pitsiä


Löysin vanhempieni luota vanhasta käsityökoristani punertavan ruskeaa puuvillalankaa. Ajattelin kokeilla virkata itse pitsiä kyseisestä langasta, ajatuksena "tuhoa jämälankoja". Aloitin perusketjusilmukalla ja jatkoin pylväillä. Reunaan jatkoin piparkakkureunusta. Pitsi itsessään ei ole kovin pitkä: paksuudeltaan pitsi on 3,5cm ja pituutta vaivaiset 65cm. Mutta kiva siitä tuli noinkin :)

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vauvan lapanen vai kännykkäpussi?


Tämä postaus tulee taas vähän läpällä tehtyä. Mutta aloitetaanpa sitten kysymyksellä: mikä tämä on? Alunperin se on pienen vauvan lapanen, mukaellen junasukkia. Tarkoituksena oli tehdä aikoja sitten ystäväni S:n lapselle pienet lapaset, mutta valitettavasti lanka loppui kesken enkä saanut samanväristä lankaa käsiini. Nytten kun löysin keskeneräisen lapasen alun käsityöpussistani.. Noh, lapsihan oli jo kasvanut jo niin paljon, että nämä olisivat olleet auttamattomasti liian pienet. Tässä oli siis jämälankojeni lopputulos.


Meinasin heittää tekeleeni pois, mutta äitini ehdotti, että antaa se veljeni vanhalle Nokian kännykälle pussukaksi. Noh, niinpä lapasesta tuli sitten puhelimen pussukka. Kätevää, eikös?


maanantai 23. kesäkuuta 2014

Askartelutarvikeostoksilla Lappeenrannassa

Kävinpä tuossa noin viikko sitten pyörähtämässä Lappeenrannassa, kun samalla oli sinne muutakin asiaa. Kotoisin en sieltä suinkaan ole, vaikkakin tie elämässä sinne suunnalle muutamaksi vuodeksi väliaikaisesti veikin. Löysin Askaretta-kaupan, kun se vielä sijaitsi Kauppahallissa. Sittemmin Askaretta pääsi isompiin liiketiloihin, joka miua suuresti ilahdutti, koska mielestäni kauppa pääsi kukoistamaan paremmin kuin aikaisemmin.


Askaretta on yksi suosikeistani, koska sieltä löytyy kaikenlaista niin paperiaskarteluun, helmeilyyn, nappeja, nauhoja, maaleja yms. Vain taivas tuntuu olevan siellä rajana! Sama se mihin silmä osuu, niin löytyy varmasti uutta ideanpoikasta.


Ja miunhan matkaan sieltä tarttui vaikka jos sun mitä! Suosikkini on erityisesti tuo pinkki neulatyynypöllö, olikohan se Crest nimeltään :) Olin jo jonkin aikaa sellaisen perään haikaillut ja nyt se tuli Askarettassa vastaan, joten en voinut vastustaa kiusausta ;) Lisäksi mukaan tarttui 4 pakettia leimasimia, pieniä pitsipapereita, sivellin, pieniä tähtipuunappeja ja kaksi valkoista lehteä.

Kävin etsimässä myös trikookudetta Pyöröpuikosta, mutta eihän siellä harmikseni lykästänyt. Kude, jota siellä oli sillä hetkellä saatavilla, olikin liian karheaa ja väärän väristä tarkoitusperääni (kude kun loppui kesken työn). Katselin myös sopivaa lankaa tulevaan isompaan projektiini, mutta huomasin, että miun piti vielä työstää ideaa lisää. Ja kaiken lisäksi lanka, jota siihen ajattelin, olikin väärän sävyistä :(

Kävinpä nyt sit viikkoa myöhemmin TaitoShopissa kokeilemassa onneani oikeanlaisen trikookuden etsinnässä. Onneksi sentään TaitoShopista löysin juurikin oikeanväristä trikookudetta keskeneräiseen työhöni, eikä tarvinnut turvautua vaihtoehtoon B: ottaa kuteesta kiinni ja purkaa työ alkutekijöihin.

Useimpia tuntuu harmittavan tämä Suomen kesä ja vesisade. Mutta miua se ei haittaa ei yhtään, antaa vaan sataa! Miä pääsen hyvällä omallatunnolla sohvan nurkkaan ja tekee keskeneräisiä töitä. Rentoudun luvan kanssa villikset jalassa näin kesäaikaan ja anna puikkojen puhua puolestaan <3

Ihanaa sateista kesäpäivää kaikille! :)

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Poikien Angry Birds -sukat jämälangoista


 
 Malli: Poikien Angry Birds -sukat
Koko: Molemmat n. 30,
vas. puolemmaiset vain muutamaa silmukkaa kapeammat
Lanka: Novitan 7-veljestä, oranssi ja punainen,
tuntematon akryylilanka musta ja valkoinen
Kenelle: ystävieni lapsille
Muuta: pohjiin Sock-Stop -silikonia

Ajattelin hieman jälleen tuhota tuota miun jämälankapurkkini sisältöä. Päällimmäisenä purkissa oli punaista, keltaista, valkoista ja mustaa lankaa. Siitä miulle heräsikin ajatus Angry Birds -sukista. Satuin tietämään, että ystäväni P:n poika on aikamoinen Angry Birds fani. Niinpä ajattelin tehdä hänelle lämmittämään villasukat.

 

Samoiten sain selville työtoverini M:n pojan jalan koon, ja ajattelin yllättää hänet keskellä ahkeraa uurastusta ja heittää hänellekin ylläriksi sukat matkaan. Nehän ilmestyvät hänen työpaikkansa laatikkoon ;)


Pohjiin pistin Sock-Stopia estämään liukastamisia. Ja mitä miä näitä kahta pientä poikaa tiijän, niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Äidit ovat varmaan tyytyväisiä, jos heihin saa edes vähän jarrua ;)

 

Sukkien kärkeen olen tehnyt sädekavennuksen ja silmät jäljensin silmukoiden päälle. Kuvan etsin Internetistä ja käytin Knit Pro -ohjelmaa kuvion tekoon. Hieman viimeistelin sumuista kuvaa käsin. Ja tunnustan: nämä ovat jonkin aikaa olleet viittä vaille valmiita, mutta oon tosi huono päättelijä ja sen takia töiden viimeistely on venynyt! Muiden epäonneksi - mutta miun onneksi, keskelle kesää saapui hieman kylmemmät ilmat, joten villikset voi antaa eteenpäin hyvällä omalla tunnolla näin kesänkin keskellä. Tarkoitus oli jo antaa ne keväällä, mutta myöhästyin :)

Tässäpä ovat miun versioni, millaiset ovat sinun?
 

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Yllätyksenä junasukat


Malli: Junasukat
Koko: pienelle vauvalle
Lanka: Novita Isoveli ruskea ja limenvihreä

Joskus on kiva yllättää ihmisiä. Siksipä tein junasukat työtoverilleni, jonka on aika siirtyä kotiin odottamaan uutta pientä ihmettä. Junasukat on tehty alkuperäistä ohjetta mukaellen Isoveli-lankaan sopivaksi. Sukkien mukaan laitoin pesuohjeen ja pienen viestin perään, jotta saaja tietää, mistä sukat ovat peräisin ;)



Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille ja hyvää huomenta! :) 

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pöllörock!

"Pöllö istui puussa, ei oo pöllöllä hampaita suussa.
suuret on silmät ja suuri on pää,
eikä se sano, että mää-mää-mää,
vaan uu, u-huu,
u-huu, u-huu, u-huu!" 
Pöllörock

Pöllöpehmo: Lanka Miami vadelmanpunainen ja musta,
silmät Novitan Tennesee valkoinen
Huovutettu pöllökännykkäpussi: Novitan huopanen harmaa ja valkoinen,
Hahtuva valkoinen ja oranssi, mustaa huovutusvillaa


Jälleen valmistui pari pöllöaiheista käsityötä. Vadelmanpunainen pöllö on tehty Prinsessajuttublogin ohjeen mukaan. Tämä pöllö on tehty syksyllä syntyvälle pienelle prinsessalle, ja värit on valinnut pienen prinsessan äiti <3 Aikaisemmin tein myöskin pöllön tällä samaisella ohjeella.

Pöllö kännykkäpussi lähti tilauksena työtoverille. Tämähän oli yksi ensimmäisistä töistä, joita tässä blogissani esittelin. Montakohan miä näitä oon ehtinyt jo tekemään, aika monta! Kaikkia en oo vain täällä julkaissut, kun tilauksia sateli yhdessä vaiheessa ihan kunnolla ;)

Mukavaa viikonloppua! :)

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vähän suuremmat lasinaluset

 Malli: Lasinaluset 3kpl
Lanka: Novitan Miami, musta
Koko: 16,5 cm

Miulle jäi aikaisemmasta työstä jäljelle Novitan Miamia. Niinpä miä käytin langan jämät lasinalusiin. Niistä tuli haluttua suuremmat langan paksuuden vuoksi, mutta meneehän ne vähän isomman lasin alla näin kesällä! Tai vaikkapa isojen kynttilänjalkojen alusina :)
Alunperin törmäsin näihin alusiin Prinsessajuttu-blogin kautta, käykääs myöskin sieltä katsomassa Miran luomuksia!

 

Ja jälleen tämä meidän linssilude halusi kuvaan mukaan, joten se sallittakoon pikkuneidille!

Oikein mukavaa alkanutta kesää, pianhan se on jo juhannus! <3

torstai 12. kesäkuuta 2014

Juhannusruusu-liina

 Malli: Juhannusruusu
Koko: halkaisija 38 cm
Lanka ja menekki: Novita Tennessee, musta, 1 kerä

Halusin kokeilla tehdä Juhannusruusu-mallin mukaan liinan meidän keittiön pöydälle. Miusta malli on yksikertaisuudessaan todella kaunis. Taka-ajatuksenahan miulla tietenkin oli se, että halusin ensin opetella mallin tekoa näin etukäteen, ennen kuin aloitan joskus hamassa tulevaisuudessa varsinaisen maton tekemisen ;)


Kyllähän tuon liinan tekeminen oli aikaa vievää, mutta mukavaa. Ja Kauhavan Kangasaitan ohjeen mukaan tekeminen oli yksinkertaisempaa, kuin mitä odotin :) Ainoo, niin en järin ihastunut tuohon Novitan Tennessee -lankaan: langan monisäikeisyyden takia lanka ei jotenkin vain istunut miun käteen. Jatkuvasti meinasi jäädä joitakin satunnaisia yksittäisiä lankoja harottamaan pitkin työtä, ja sekös häiritsi miun sisällä asuvaa pientä perfektionistia! Olin kuitenkin ostanut langan kyseiseen tarkoitukseen ja siihen miä sen kans käytin.


Näin loppuun meidän pieni linssilude, joka halusi päästä kuvaan mukaan, vaikka ei siltä kovin näytäkään! Joissakin liinaotoksissani näkyi satunnainen nenänpää, tassun tai hännän vilahdus. Joten otetaan nyt koko koira kuvaan mukaan, kerran vaatimalla vaati! :D

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lakkikakku Kinuskikissan ohjeella

 

Kuten varmaan monilla muillakin, niin meilläkin oli ainakin yhdet lakkiaiset. Tein yhdessä anoppini kanssa lakkikakun ylioppilasjuhliin. Ohje on Kinuskikissan sivuilta Ylioppilaan juhlakakku. Täysin samanlaista on vaikea tehdä, onhan Kinuskikissan luomukset vertaansa vailla ja itse on näissä aloittelija, joten ei voi tavoitella täysin täydellisyyttä.

Pieniä kommelluksia kakun kanssa tuli, kun sokerimassa lämpeni liikaa ja tarttui pöytäpintaan tomusokerista huolimatta. Päällinen hieman repesi, jota sitten paikkailtiin parhaan mukaan. Kyseinen ruusu peittää hyvin pienet repeämät, eikä kukaan huomannut mitään! ;) Lakin mustat lakritsireunat hieman halkesivat, eikä ne leikkauksesta huolimatta tulleet tarpeeksi tasaiseksi. Lyyran nappasimme ylioppilaskortista koristamaan lakkia.

Kakku kuitenkin katosi parempiin suihin, eikös se olekin pääasia? Harjoittelua vielä vaatii, mutta jos sitä muutaman vuoden päästä onnistuisi tekemään vähän toisenlaisen lakin samalla tyylillä :)

Juhlat olivat oikein onnistuneet, ja ylioppilas kirjoitti loistavin arvosanoin. Välillä satoi, välillä paistoi aurinko, mutta se ei pysäyttänyt juhlahumua. Oikein mukavat juhlat siis kaikenkaikkiaan!

Oikein ihanaa kesän alkua ja nautinnollista lomaa lomansa aloittajille! :)
Onnea niin ylioppilaille ja ammattiin valmistuneillekin! <3