torstai 22. toukokuuta 2014

Arkiruokahaaste

Sain Minnalta Harmaa ja muut iloiset värit -blogin kautta arkiruokahaasteen. Tämä nyt menee hieman blogini aiheen vierestä, mutta kyllä tänne aina yksi ruokapostaus mahtuu muiden mukana ;)

"Haasteessa on tarkoituksena esitellä ne lämpimät ruuat, joita on tullut seitsemän päivän aikana syötyä, olivat ne sitten itse valmistettu tai jonkun toisen tekemiä. Kustakin ruuasta tulisi laittaa valmistusohje ja kuva valmiista ateriasta. Kokoa kaikki 7 ateriaa yhteen postaukseen ja sen jälkeen haasta kolme tekemään tämä sama."

Eli haaste lähtee:

Weetu / On trip in life
Henna J. / Lankahelvetti
Tiippana / Vanhalla metsäpellolla

Ajattelin ensin, että voi räkä, koska en ole mikään hyvä ruuanlaittaja. Lisäksi ruokailu voi joskus käydä hyvinkin yksipuoliseksi töiden vuoksi. Ja vielä mikä lisää tätä hirvitystä, niin syömme yhden lämpimän aterian yleensä päivässä! Parannettavaa on siis monessa kohtaa.

Tapana on tehdä ruokaa useammalle päivälle, ettei kaikki aika mene keittiön puolella. Siksi tässä todennäköisesti tulee muutama ruoka ainoastaan, sillä tuskin se ketään palvelee, että sama ruoka toistuu päivästä toiseen! 

1. ja 2. päivä

 Nopea spagettivuoka uunissa n. 5 annosta

400g jauhelihaa
1 sipuli
n. 4½ rakettispagettia
1 tölkki tomaattimurskaa
1 pieni tölkki pyrettä
oman maun mukaan makeaa chilikastiketta
mausteita
hieman juustoraastetta pinnalle

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko sipuli ja kuullota pannulla. Ruskista jauheliha. Mausta jauheliha oman maun mukaan. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyre. Anna hetken kiehahtaa. Lisää joukkoon makeaa chilikastiketta oman maun mukaan. Keitä spagetti. Lopuksi siivilöi vesi spageteista pois. Voitele vuoka ja sekoita spagetti sekä jauhelihatomaattikastike keskenään. Raasta pinnalle juustoa. Laita vuoka uuniin ja anna sen paistua siellä n. 15-20min.

PS. Oikeastihan spagettivuokaan tulee valkokastike, mutta meillä käy useimmiten niin, että vuokaan ei enää sitä mahdu. Siispä tämä menee meillä näin. Jos oikein laiskottaa, on vuoka syötävää jo ilman uunissa oloakin, tuleepa spagettia ja jauhelihakastiketta! :)

3. päivä



 Chicken cordon bleu, riisi ja currykastike

 Chicken cordon bleu
1 paketti kanafileitä (paksuja sellaisia)
kinkkuja
Koskenlaskija -tuorejuustoa (meillä viherpippuri)
 vehnäjauhoja
korppujauhoja
kananmuna

Halkaise kanat ja laita sisälle kinkku ja tuorejuusto. Pyörittele kanat vehnäjauho-korppujauho-kananmuna-seoksessa. Paista fileet pannulla niin, että pinta ruskistuu. Laita kanat tämän jälkeen 225 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Keitä riisit lisukkeeksi paketin ohjeen mukaan.

 Currykastike
2dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl currya
2,5 dl vettä
öljyä

 Laita pannulle ensin hieman öljyä. Lisää curry ja vehnäjauho. Kiehauta. Lisää vesi. Kiehauta 10min ajan. Lisää lopuksi ruokakerma.

4. päivä


Chicken cordon bleu ja lankkuperunat



Eiliseltä jäänyttä chicken cordon bleuta
½ pss Rainbow lankkuperunoita

Paista perunat uunissa 225 asteessa. Laita n. puolessa välissä kanat uuniin perunoiden kanssa lämpiämään.

5. päivä


Kalapuikot, perunamuusi ja kermaviilikastike

1 pkt kalapuikkoja
6 perunaa
1 prk kermaviiliä
hieman kurkkusalaattia
tilliä
sinappia

Kuori perunat, pilko ja keitä ne kattilassa.

Tee kermaviilikastike. Sekoita kermaviiliin sinappi, kurkkusalaattia ja sinappia oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Pistä kalapuikot ohjeen mukaan lämpiämään uuniin.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada ylimääräinen vesi pois (tai säästä muusiin, jos haluat). Lisää maitoa perunoiden joukkoon ja muussaa perunat. Lisää valmiiseen muussiin hieman suolaa ja voita.

6. ja 7. päivä



Pitaleipä, juustokuminapihvit ja tsaktsiki

Juustokuminapihvit
800g jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
2dl korppujauhoja
4dl vettä
juustokuminaa
suolaa
pippuria

Turvota korppujauhot vedessä. Pilko ja kuullota sipuli pannulla. Lisää kuullotetut sipulit kananmuna, jauheliha ja mausteet turvonneisiin korppujauhoihin. Sekoita massa tasaiseksi. Muotoile pellille mieleisesi kokoisia pihvejä. Paista 200 asteessa 15-20min.

Pitaleivät n. 9kpl
6dl vettä
 2tl suolaa
4tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
12-14dl vehnäjauhoja
6rkl öljyä

Lisää suoka ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhojen mukana kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy. Paista uunissa n. 250 asteessa 5 minuuttia.

Tsaktsiki
1 kurkku
maustamatonta jukurttia
suolaa
pippuria

Raasta kurkku raastimella. Lisää joukkoon jukurttia oman maun mukaan. Lisää hieman suolaa ja pippuria. Anna makujen vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Bon apetit vain kaikille! :)

tiistai 20. toukokuuta 2014

Verkkopussi pienille muovipusseille jämälangoista

 

Eilen illalla televisiota katsellessa otin virkkuukoukun esille ja aloin tuhoamaan jämälankoja. Olin jonkin aikaa katsellut allaskaapissa, kuinka pienet muovipussit ovat valtoimenaan ja vievät paljon tilaa. Ajattelin tehdä pusseille pienen verkkomaisen säilytyspussin.

Nappasin idean sipulipussista, koska se on nopea ja sopii hyvin jämälangoille. Bambula-blogista löytyi hyvin simppeli ohje pussin tekoon. Reunan virkkasin omasta päästä ja tein reunaan piparkakkureunuksen. Nauhan pussiin tein vanhasta 7-veljestä langan jämästä, jonka olin itse värjännyt.

Verkkopussi ilman sisältöä.

Helppo ja mukava työ, joka valmistui näppärästi yhdessä illassa. Nyt ei sentään pussit ole valtoimenaan kaapissa!

Harmi vain, niin en osaa sanoa, mikä lanka on kyseessä. Aikoinaan ostin langan kirpparin kautta muiden lankojen lomassa. Lanka vain ei oikein soveltunut miun käsiini: lankaa oli ihan kamala virkata eikä se juurikaan herättänyt miussa mitään tarvetta tehdä.

... Ja juuri kun huokaisin helpotuksesta, että kyseinen lanka meni siinä, niin löysin sitä lisää jämälankapurkista. *syvä huokaus*

maanantai 19. toukokuuta 2014

Sateenkaari putosi villlasukkiin

Malli: Jämälankasukat
Lanka: jämät Nallesta ja 7-veljeksestä
Koko: naisten n. 35 

Miulla oli jälleen aikamoinen kasa jämälankoja, ja halusin päästä niistä eroon. Ystäväni P. kertoi, kuinka hänen asuntonsa lattiat ovat kylmät ja varpaat tarvitsisivat lämmikettä. Kysyin, haluisiko hän, että tekisin hänelle jämälangoista jonkinlaiset sukat. P ilahtui, tietenkin! Varoituksena annoin, että sukat voisivat olla shokeeraavat, mutta se ei kuulemma haitannut ;)


Sukkiin on käytetty jämiä 7-veljeksestä, Nallesta ja itsevärjätystä 7-veljeksestä. Ensin neuloin sukkien joustinneuleen. Sen jälkeen neuloin 8s yhdistelmiä erivärisistä langoista. Tämän jälkeen virkkasin reunat ja yhdistin palaset toisiinsa. Poimin jälleen varsien reunoilta uudet silmukat ja neuloin sukkaosan loppuun. Kantapäänä neuloin ristiinvahvistetun, koska se on mielestäni kaunis ja hyvin naisellinen malli.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Helmet kesän juhliin

Pääsin jälleen helmeilyn makuun ja päätin tehdä viimeinkin itselleni sopivan helminauhan tuleviin kesän juhliin. Miulla oli jo omasta takaa joskus kaupasta ostetut helminappikorvikset ja helminen bling-bling-rannekoru. Äidiltäni olin lainaillut helmikaulanauhaa, mutta äitini oli alkanut kaipaamaan omaa helminauhaansa, joten miun piti tehdä itselleni uusi. Kaupasta en tähän asti löytänyt oikein mieleistä, tai jos löysin, niin hintakin hieman hirvitti. Tekemällä pääsin hieman halvemmalla.

Käytin helminauhassa Sinellistä ostamiani 5mm helmiä sekä muutaman Helmi Q:n kautta ostamiani helmiä. Helmi Q:sta olin aikaisemmin myös ostanut lukon ja siiman. Mukavan näppärää, helppoa ja ei tullut pahan hintainenkaan helminauha! Sainpahan tehtyä omannäköisen ja mieleisen helminauhan :)

maanantai 12. toukokuuta 2014

Hyvä kiertää joskus tännekin

Jokin aika sitten Neuloo ja purkautuu -blogin kirjoittaja julkaisi FB:n Käsityöblogit-ryhmässä kuvan, jossa oli erinäisiä neulomistarvikkeita, kuten puikkoja ja puikkonalleja. Blogin kirjoittaja halusi pistää hyvän kiertää ja antaa ne niitä tarvitseville postimerkin hinnalla.

Onnekseni satuin paikalle ja satuin saamaan häneltä 4mm ja 15cm mittaiset lyhyet sukkapuikot, jotka sopivat hyvin pienten lapasten tai peukaloiden neulontaan. Puikkoja oli vain neljä kappaletta, mutta se ei miua yksinkertaisesti haitannut! :) Lisäksi sain kolme paria puikkonalleja, aivan ihanan suloiset ja tulevat varmasti täällä suunnalla tarpeeseen, kun ennätän käyttää niitä töissäni.

Suurkiitos näistä, tämä käsitöiden harrastaja ilahtui asiasta kovasti ja on tyytyväinen <3

Pienet 15cm puikot ja puikkonallet.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Banana banana banana terracotta banana.. Eiku banaanimansikkakakku!


Kakun sisällä banaani-kermavaahtoa ja mansikka-kermavaahtoa.

Tämä postaus tulee nyt hieman tehtyä "läpällä"-periaatteella. Miehelläni sattui olemaan synttärit juuri äitienpäivänä, joten pitihän se jonkinlainen kakku leipasta. Useiden syiden vuoksi kaikki miun leivontatarvikkeet sattuivat olemaan toisaalla, joten miun piti sitten tehdä kakku ilman pursotinpusseja tai kakkuvuokaa. Tein kääretorttupohjan ja leikkasin siitä sitten pienen eväsrasian avulla pieniä ympyröitä, ja TADAA! Kakkupohja oli valmis!

Sivuilla banaania.

Ja eikun kasaamaan koko teosta. Pinnalle nompparelleja kruunaamaan komeutta ja sivuille suorastaan luunappien tavoin "ammuskelin" noita kultaisia sokeripalloja. Ja ettei kakun tekeminen olisi mennyt liian vakavasti niin kakustahan tuli hieman vahingossa.. Noh... Prinsessamainen! :D Tiedän, että mieheni arvostaa tekemääni kakkua suuresti! Kakku nimittäin sai pieniä huvittuneita katseita mieheltä, mikäs sen parempaa ;) Ja huomaan, että miun taidot ja luovuus on nyt vähän ruosteessa, sillä tämä on varmaan tähän astisista tekemistäni kakuista mitä hirvein ja epämääräisin! Mutta ajattelin kuitenkin tämän julkaista myöskin sillä periaatteella, että aina kaikki ei mene kuten on suunnitellut ja joskus joukossa pitää olla sitä huumorintajuakin ;)


Näihin tunnelmiin siis. Aina ei voi onnistua, mutta ei sitä tarvitsekaan! Pääasia, että ns. matkan tekeminen on ollut hauskaa ;)

Oikein lupsakkaa äitienpäivää kaikille äideille, tuleville äideille ja äidin roolissa muuten vain oleville! <3 Tää päivä on myöskin teidän <3

Eikun syömään kakkua siman voimin! :)

perjantai 2. toukokuuta 2014

11 asiaa -haaste

Sain haasteen Turkoosikissa-blogista Sannalta, kiitosta vuan! Mennäänpä siis itse haasteeseen:

11 asian haasteessa on tarkoituksena löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Haaste menee näin:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen haastetuille.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastettujen tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa miusta:

1. Pienenä haaveammattini oli puunveistäjä. Noh, sitä miusta ei todellakaan tullut!
2. Mielestäni jokaisen naisen pitäisi osata tehdä villasukka. Se vain on perustaito, joka jokaisen tulisi osata.
3. Olen huono uimari. Vedessä olen kuin kala kuivalla maalla.
4. Miulla on onneton lukupää. Luennoillakin neuloin tai tein käsillä jotakin, ja tenttitulokset parani.
5. Aiemmin inhosin liikuntaa. Nykyisin nautin siitä :)
6. Lapsena pelkäsin koiria enkä olisi uskonut, että tulen joskus omistamaan koiran. Tällä hetkellä en voisi kuvitellakaan elämää ilman koiraa.
7. Haaveilen toisesta koirasta :)
8. Kävin ensimmäisen kerran ulkomailla vasta pari vuotta sitten!
9. Miulla ei ole sisustussilmää.
10. Inhoan käärmeitä. En voisi olla samassa tilassa edes lemmikkikäärmeen kanssa. Voisin yrittää viedä siltä nirrin pois!
11. Haaveilen isommasta asunnosta.

Ja sitten itse kysymyksiin.

1. Miksi perustit blogin?
Njaa.. Innostuin joskus yötöissä lueskelemaan erilaisia käsityöblogeja ja samalla miulla itselläkin heräsi ajatus omasta blogista. Vuoden verran miä sitä mietin ja pähkäilin, että uskallanko miä sellaista aloittaa. Ja että lukeeko sitä kukaan.. Päätin kuitenkin rohkaistua ja ajattelin, että sitä kautta myöskin löytäisin uusia ideoita käsitöille. Ja hyvinhän siinä sitten kävikin ja sain lisää ideoita sitä kautta! :)

2. Mikä on inhokki-käsityöalueesi?
Varmaan puukäsityöt! Miä en oo koskaan ollu niissä kovin hyvä: saha menee vinoon ja en saa mieleistä jälkeä aikaiseksi. Joten vastaisin puukäsityöt.

3. Mitä käsityötä olet salaa suunnitellut "joskus" vielä tekeväsi?
Apuva! Miusta tuntuu, ettei miulla sellaista varmaan oo. En suunnittele oikein salaa mitään.

4. Viimeisin valmistunut käsityö?
Prinsessajuttu-blogin Virkattu pöllö.


5. Unelma-asumismuotosi?
Maalla lapsuuden asunut kaipaa aina maalle. Omakotitalo järven rannalta on aika kliseinen juttu ja monen haave, niin myös täälläkin. Mutta jos edes sen omakotitalon saisi, joskus.

6. Mikä on haastavinta bloggaamisessa?
Varmaan se, että saisi blogista mahdollisimman mielenkiintoisen ja monipuolisen. Tuskin kukaan jaksaa lukea aina, kuinka on tehnyt sukkia.. Ja ehkä se, et jos jotain omia ohjeita laittaa, niin miten niistä saisi järkeviä, että jokainen ymmärtää. Ja jos saisi sen ohjeen kirjoitettua edes ylös!

7. Mitä mieltä olet kierrättämisestä käsitöissä?
Jos vain on mahdollista kierrättää, niin ehdottomasti, kannatan!

8. Lempiherkkusi?
Suklaa <3
Kuvassa tosin Coffee Housen vaahtokarkkikaakao, mut sekin on hyvää <3

9. Mistä nipistät aikaa käsitöille? 
Vapaa-aikana illalla useimmiten teen. Yleensä katson samalla telkkaria.

10. Millä laitteella kuvaat blogiisi, kännykällä, pokkarilla vai järkkärillä? Vai jollain muulla?
Valitettavasti blogini seuraajat ja lukijat joutuvat tyytymään miun kännykkäkuvalaatuun ;) Sillä se on vaa nopeaa ja helppoa. 

11. Miten rentoudut? 
Käsitöiden ja liikunnan avulla (kuntosali, jumpat ja hölkkääminen tällä hetkellä). Lisäksi tietysti koiran kanssa oleminen ja liikkuminen ja ennen kaikkea hyvien ystävien kanssa höpöttely :)


Tässä olisi kysymykset muille:
1. Lempivuodenaikasi, miksi?
2. Lempijuhlapyhäsi, miksi?
3. Jos siulla on syystä tai toisesta huono päivä, mikä saa siut piristymään?
4. Siulla on 20e lompakossasi ja jääkaappisi on tyhjä. Siun pitäisi ostaa sillä summalla ruokaa kolmelle päivälle. Mitä ruokaa todennäköisesti tulisit sillä summalla ostaneeksi?
5. Jos pääsisit johonkin sisustusohjelmaan ja kotisi yksi huone remontoitaisiin ja sisustettaisiin, mikä huone se olisi?
6. Saat lottovoiton. Mitä sillä tekisit?
7. Mistä saat ideasi blogisi teksteihin?
8. Mitä suomalaisuus siulle merkitsee?
9. Suosikkikauppasi, miksi?
10. Millä teknisellä laitteella yleensä kirjoitat blogiasi, esim. tabletti, kännykkä, läppäri..?
11. Suosikkikorumerkkisi ja miksi?

Ja haastan:

Hanna/Koukussa
Nelli L/VillaNanna
Sannitin/Sannitin
Minna ja Annika/Helmelliset

PS. Näiden kysymysten keksiminen oli vaikeaa ja aivot löivät tyhjää. Joten niistä tuli vähän hassuja, mutta koettakaa kestää! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

torstai 1. toukokuuta 2014

Hu-huu, hu-huu!

 
Lanka: Novita Miami 100g ja Novita Tennessee valkoinen, musta ja hiekka
Kenelle: pienelle vauvalle

Kiitos ihanalle Prinsessajuttu-blogille, joka julkaisi sivuillaan virkatun pöllön ohjeen! Miun oli ensin tarkoitus tehdä ystävälleni T:lle vaunupeitto tulevalle pikkuiselle, mutta pöh, hänellepä oli tulossa sellainen. Sitten muistin Prinsessajutusta lukeneeni ihanasta, suloisesta pienestä pöllöstä. Sopivasti ohjekin oli jokin aika sitten julkaistu, joten siitä se ajatus sitten lähti.

Pöllön tekeminen oli oikein mukavaa ja helppoa, ja sitä teki mielellään aamun pikkutunneille asti. Pöllö syntyi kuin itsestään. Tietysti, oon huono päättelijä ja sen takia työ roikkui viikon verran. Sitten otin itseäni niskasta kiinni ja päättelin langat näin vapun kunniaksi :)

Pöllö on hieman erinäköinen, kuin mitä ohjeessa olevat. Syy siihen on se, että miulta loppui juuri lanka kesken pöllön ns. korvien, joten otin sitä lankaa, jota miulla sattui sillä hetkellä pussukassani olemaan. Siispä tälle pöllölle tuli hieman erilaiset ns. korvat ;) Ja silmätkin ovat aika suuret, johtuen paksummasta langasta. Mutta miusta siitä tuli silti oikein kiva ja persoonallinen pikkukaveri!

Viimeistelin pöllöä mieheni vanhempien luona. Anoppini ihastui pöllöön ja halusi ostaa sen samantien, ja viedä työkaverilleen lahjaksi, joka oli juuri saanut pienen vauvan. Tämä siis lensi jo suoraan pesästään pois, mutta tämä ei jää suinkaan viimeiseksi, sillä lisää on tulossa ja ystäväni T saamassa samanlaisen.

Oikein mukavaa vapun jatkoa! :)